Távirati stílusban

Netanjahu meglepetést ígér

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap azt ígérte, meglepetést okoznak majd azoknak, akik kétkednek abban, hogy a szeptember elején felújítandó közvetlen izraeli–palesztin tárgyalások elvezethetnek a békemegállapodáshoz. Netanjahu az izraeli kormány vasárnapi ülését megnyitva nehéznek, de lehetségesnek mondta a megállapodás elérését. A politikus mindazonáltal ragaszkodott ahhoz, hogy a békemegállapodásnak az Izraelnek nyújtandó biztonsági garanciákon, a konfliktus végleges lezárásán és azon kell alapulnia, hogy a palesztinok a zsidó nép államaként ismerik el Izraelt. (MTI)

Visszavont elfogatóparancs

Visszavonták szombaton azt az elfogatóparancsot, amelyet Svédországban adtak ki Julian Assange, a titkos amerikai katonai iratok nyilvánosságra hozatalával elhíresült oknyomozó honlap, a Wikileaks alapítója ellen. Assange-t, akiről nem tudni, hogy jelenleg hol tartózkodik, szexuális zaklatás és nemi erőszak gyanújával akarták őrizetbe venni. „Nem hiszem, hogy lenne ok annak feltételezésére, hogy nemi erőszakot követett el” –mondta Eva Finne főügyész a parancs visszavonásakor. Az oknyomozó honlap titkos amerikai katonai iratokat tett közzé az afganisztáni háborúról. (MTI)

Ujgur szeparatisták robbantása

A helyi biztonsági erők ellen követték el támadásukat múlt csütörtökön hszincsiangi (Xinjiang) ujgur nemzetiségűek – derül ki az északnyugat-kínai autonóm terület Akszu (Aksu) városának honlapján közzétett információból. A merénylet során hét ember meghalt, 14-en megsebesültek. A robbanás egy hídon történt, a város külterületén. Tavaly júliusban Urumcsiban közel kétszáz halálos áldozata volt etnikai támadásoknak, amelyeket ujgurok követtek el han kínaiak ellen. (MTI)

Kirill pátriárka meghívása

Meghívta a kormány Magyarországra Kirill pátriárkát, az orosz ortodox egyház vezetőjét; a meghívást Erdő Péter bíborossal egyeztették – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vasárnap sajtótájékoztatón Budapesten. Ezzel a legmagasabb szintű látogatás valósul Magyarország és az orosz ortodox egyház tekintetében – mondta Semjén Zsolt, a Szergij voronyezsi metropolita vezette delegációval zajlott tárgyalás után. (MTI)

Dagesztánban megölték Vagabovot

Megölték az orosz biztonsági erők Dagesztánban Magomed-Ali Vagabovot, a március végi moszkvai metrómerényletek megszervezőjét – közölte az orosz országos terroristaellenes bizottság. A március 29-én végrehajtott kettős metrómerényletben negyvenen vesztették életüket, több mint százan sebesültek meg. Vagabovot és még négy társát rövid öszszecsapás után tették ártalmatlanná. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.