Távirati stílusban

Saint-Étienne: oda az első romatelep

Felszámolta pénteken a francia rendőrség azt a Saint-Étienne-ben lévő illegális telepet, amelyet még májusban létesített mintegy száz Romániából érkező roma. Az első romatelep-megszüntetésre azután került sor, hogy Nicolas Sarkozy tíz nappal ezelőtt bejelentette: a következő három hónapban a rendőrség felszámolja a romák és nomádok több száz illegális táborát. (MTI)

Pozsonnyal indít Schmitt Pál?

Ivan Gasparovic szerint a szlovákiai és a magyarországi kormányváltás hozzájárulhat a két ország kapcsolatainak javításához. Gasparovic elmondta: szlovákiai látogatásra hívta meg Schmitt Pált, de magyar partnere a meghívásra még nem válaszolt. A két államfő azonban az év vége előtt mindenképpen találkozik, mégpedig Csehországban a visegrádi négyek államfőinek csúcstalálkozóján. (MTI)

Jobbik baráti kör Marosvásárhelyen

Baráti kört alapít Marosvásárhelyen a Jobbik, miután Szegedi Csanád, a párt európai parlamenti képviselője irodát nyitott az erdélyi városban. Vitus Örs, az EP-képviselői iroda vezetője elmondta: a baráti kör tagja lehet bárki, aki egyetért a Jobbik nézeteivel, de várják azokat is, akik nem értenek egyet velük, mert bárkivel hajlandók higgadtan megvitatni nézeteiket. (MTI)

Szerb merényletterv Bojko Boriszov ellen

Merényletet tervezett a bolgár maffia Bojko Boriszov kormányfő ellen. A miniszterelnök meggyilkolásához a bolgár alvilág állítólag az időközben Belgrádban elítélt szerb keresztapától, Sreten Jocsicstól kért segítséget, akinek oka lett volna arra, hogy bosszút álljon Boriszovon. A mostani kormányfő 2002-ben a szófiai belügyminisztérium második embereként kiadta Belgrádnak a szerb maffiavezért. (MTI)

Obama-levél az iraki síiták vezetőjének

Az amerikai elnök levélben kérte Ali asz-Szisztani nagyajatollahot, az Irakban többséget alkotó síita közösség szellemi vezetőjét, hogy vessen véget az ország politikai vezetői közötti vitáknak az új iraki kormány mielőbbi megalakítása érdekében. Barack Obama azután küldte el levelét, hogy alelnöke, Joe Biden július 4-én Bagdadban tett látogatásakor hasztalan kísérelte meg rávenni az iraki vezetőket, hogy rendezzék a kormányalakítás kapcsán kialakult konfliktusukat. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.