Távirati stílusban

Ahmadinezsad megy az ENSZ-közgyűlésre

Tévévitára hívta Barack Obama amerikai elnököt hétfőn Mahmud Ahmadinezsad iráni államfő. Az iráni vezető közölte, hogy szeptemberben New Yorkban részt vesz az ENSZ-közgyűlés ülésszakán, s akkor kész leülni az amerikai elnökkel, hogy a sajtó nyilvánossága előtt beszéljenek a világ gondjairól. (MTI)

Oroszországban ötszázezer hektár ég

Rendkívüli helyzetet hirdetett hét oroszországi régióban a pusztító tüzek miatt Dmitrij Medvegyev államfő tegnap. Moszkva körül 11 helyen ég a tőzeg és 16 helyen az erdő, összesen mintegy 66 hektárnyi területen, de lakott településeket egyelőre nem fenyegeti veszély. Az országban pedig több mint 500 ezer hektáron pusztít a tűz. Az erdőtüzek halálos áldozatainak száma hétfőn 34-re emelkedett. A szakértők szerint a 130 éve mért legmagasabb hőmérsékletek és a szárazság, illetve a szél a fő oka a gyorsan terjedő tüzeknek. (MTI)

Rakétatalálat érte Akaba főutcáját

Legalább öt rövid hatótávolságú rakéta csapódott be hétfőn a dél-izraeli Eilat kikötőváros környékén és a jordániai Akabában – közölték az izraeli és jordániai hatóságok. Izraeli oldalon a támadásnak nem volt áldozata. Ammáni jelentés szerint viszont egy Grad típusú rakéta Akaba főutcáját találta el, és az Intercontinental szálloda közelében a robbanásban egy 51 éves taxisofőr meghalt, négy másik ember megsebesült, két gépkocsi pedig megsemmisült. Izraeli feltételezés szerint a rakétákat a Sínai-félszigetről lőhették ki, ahol időről időre iszlamista szélsőséges fegyveresek lépnek akcióba. Egyiptomi illetékes cáfolta a találgatást. (Reuters)

Cseh ügynöklista az interneten

Gondatlanságból nyilvánosságra kerültek a cseh titkosszolgálatok ügynökeinek nevei, akiknek így veszélybe került az életük – írja a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap. A Totalitárius Rendszereket Tanulmányozó Intézet még áprilisban tette közzé az interneten a volt kommunista kémek és felderítők neveit, számszerint 380 személyét, miközben közülük számosan továbbra is dolgoznak a cseh titkosszolgálatoknak. A névsor június végéig volt szabadon hozzáférhető, akkor távolították el az internetről –írta a cseh napilap. (MTI)

Vezérőrnagy lett Mao unokája

Vezérőrnaggyá léptették elő Mao Ce-tung unokáját, Mao Xinyut, akit kutatóként ismernek Kínában, munkahelye a Hadtudományi Akadémia. A hírt tegnap közölte a kínai sajtó. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.