Távirati stílusban

A holland kontingens kivonul Afganisztánból

Megkezdődött tegnap a holland kontingens kivonása Afganisztánból. Az ország déli részén elterülő Uruzgán tartomány feletti ellenőrzést más kontingens veszi át a nemzetközi erőkön belül –jelentette be a kabuli NATO-parancsnokság. Értesülések szerint amerikai és ausztrál egységek lépnek helyükbe. A 2006 augusztusa óta tartó és most lejáró, 1950 fős miszszió meghosszabbítása körüli belpolitikai vita miatt február 20-án szétesett a holland kormány. (MTI)

Egyiptomi–izraeli egyeztetés

Hoszni Mubarak egyiptomi és Simon Peresz izraeli elnök a palesztin és izraeli közvetlen tárgyalások feltételeiről cserélt eszmét vasárnap Kairóban. Washington az elmúlt napokban nyomás alá helyezte Mahmud Abbasz palesztin elnököt annak érdekében, hogy közvetlenül egyeztessen a zsidó állammal az eddigi közvetett tárgyalások helyett. (MTI)

Zavargások Kasmír Indiához tartozó részén

Újabb két kasmíri tüntetőt lőttek le vasárnap az indiai biztonsági erők Kasmírban, ahol az Újdelhi hatalma elleni, immár több hete tartó zavargások ezzel immár 25 halálos áldozatot követeltek. Kasmír Indiához tartozó részén Sringarban és Pampore városában is a szeparatista tüntetők utcai barrikádokat emeltek. (AP)

Kész az Irán elleni támadás terve

Készen áll az Egyesült Államok Irán elleni támadásának terve arra az esetre, ha Teherán nukleáris fegyverre tenne szert – hangoztatta vasárnap Michael Mullen tengernagy, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke az NBC televíziós csatornának. Egy ilyen offenzíva súlyos következményei miatt az lenne a jobb megoldás, ha a nemzetközi közösség erőfeszítései urándúsítási programjának feladására késztetnék az iszlám köztársaságot –mondta a tengernagy. (MTI)

Teherán visszautasította Obama kérését

Teherán elutasította tegnap Obama amerikai elnök két nappal korábbi követelését, hogy engedjék szabadon az egy éve fogva tartott három amerikai turistát. A három turistát Irán és Irak határvidékén fogták el, s Teherán kémkedés vádjával kívánja őket bíróság elé kell állítani. (MTI)

A polgármester lemondását sürgetik

Egy nappal a Love Parade áldozatainak emlékére rendezett gyászünnepség Után Christian Wulff német államfő arra célzott, hogy a katasztrófa következményeként le kellene mondania Duisburg polgármesterének, Adolf Sauerlandnak. A Ruhr-vidéki város első embere – állítólag anyagi okokból – ragaszkodik a posztjához, noha országszerte szinte egyöntetűen sürgetik a távozását. A július 24-én rendezett Love Parade technofesztiválon pánik tört ki egy alagútban, s a tumultusban 21 ember meghalt, több mint ötszázan megsérültek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.