Felgyújtott nők gyilkosait keresik

– Itt találtak rá a tűzoltók arra az ötvenéves nőre, akinek a személyi azonosságát nem sikerült még megállapítani – mutatta a magyar–osztrák határ közelében fekvő Nickelsdorfban (Miklóshalmán) egy kukoricaföldön Erhart Rainer ezredes, a burgenlandi tartományi rendőrség bűnügyi igazgatója.

A nőt július 21-én gyújtották fel, miután agyonütötték. A meggyilkolt asszony alsó protéziséből annyit tudtak megállapítani, hogy az Magyarországon, Szlovákiában, vagy Ausztriában készült. Májusban hasonló módon öltek meg Alsó-Ausztriában egy Bécsben dolgozó bolgár prostituáltat. A tettes éppúgy nem került elő, mint másik öt esetben sem.

Ebből három öt éven belül történt. Mindegyik nőt felgyújtották. Hármuk prostituált volt.

– Konkrét bizonyítékunk nincs, hogy sorozatgyilkosságról van szó – mondta Rainer ezredes. Az elkövetés módja azonban összeköti a szörnytetteket. A hét gyilkosságot nem ott követték el, ahol a holttesteket felgyújtották.

Az osztrák rendőrség eddig ezer tanút hallgatott ki. „Feltérképezték” Ausztria piros lámpás házait, a prostitúcióból élő alvilágot, de nem bukkantak sem indítékra, sem elkövetőkre. – Ma már a világ minden részéről, így Magyarországról is érkeznek lányok Bécsbe is. Fel sem tűnik, ha valaki hiányzik –ecsetelték a burgenlandi rendőrök a nyomozás nehézségeit. Osztrák kérésre a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság is segít a nyomozásban. Károlyi Zoltán alezredes szerint egyelőre nem tudnak olyan eltűnt magyar nőről, aki a legutóbb meggyilkolt áldozattal azonos lehetne. Jelenleg csak a protézis, s a magyar határ közelsége utal az ügy esetleges magyar szálaira.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.