Politikai bizonytalanság Pozsonyban

Jóváhagyta tegnap Iveta Radicová kabinetje a négypárti koalíció kormányprogramját. A dokumentumról a pozsonyi parlament jövő kedden kezdődő ülésszakán szavaznak – írta pozsonyi tudósítónk.

Iveta Radicova többek között hangsúlyozta: a kormány elutasítja, hogy a válság teljes súlyát a lakosság vállára hárítsa át. A problémákat fokozatos intézkedésekkel, s nem pedig sokkterápiával kell megoldani – írta az MTI.

Időközben azonban bizonytalannak tűnik a kormánykoalíció jövője is. Igor Matovic, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) képviselője ugyanis bejelentette: három társával azt fontolgatják, hogy függetlenként folytatnák, mert a kabinet programjába egyetlen javaslatuk sem került be. – Végső döntésünket attól tesszük függővé, hogy a törvényhozásban elfogadják-e a parlamenti képviselők és a politikusok kiváltságait lényegesen szűkítő javaslatainkat – tette hozzá. A négy képviselő egyebek között korlátozni szeretné a politikusok költségkeretét, súlyosabb büntetéseket szánna a csaló vállalkozóknak, és megtiltaná, hogy magánvállalatok is használhassák az uniós alapokból érkező pénzeket. A pozsonyi jobbközép koalíciónak jelenleg 79 mandátuma van a százötven tagú szlovákiai képviselőházban, vagyis patthelyzet alakulhat ki a kormánypártiak és az ellenzékiek között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.