Börtönig érhet a pásztoróra

Szabadlábra helyezték a francia válogatott két labdarúgóját, Franck Ribéryt és Karim Benzemát, akiket az év eleje óta gyűrűző szexbotránnyal kapcsolatban hallgatott ki a rendőrség.

A kedden szabadlábra helyezett két futballistát egy prostitúciós ügyekre szakosodott nyomozócsoport hallgatta ki Párizsban. Ideiglenesen őrizetbe vették őket, de a hétórás procedúra után távozhattak a rendőrségi épületből. A nyomozás főként egy kurtizánokat futtató banda ellen irányul, amelyik a híres Champs-Élysées-n található Zaman Café nevű éjszakai szórakozóhelyről „közvetített ki” call-girlöket – például ismert futballistáknak.

Franck Ribéryt a rendőrségi kihallgatás is kifárasztotta
Franck Ribéryt a rendőrségi kihallgatás is kifárasztotta

A francia sajtó szerint a két labdarúgó kimerítőbbnek nevezte a hétórás kihallgatást a legfárasztóbb téli alapozó edzésnél. Mind Franck Ribéry, mind Karim Benzema reménykedik abban, hogy megússza börtönbüntetés nélkül a kalandot. Partnernőjük elismerte: a Bayern München híres középpályása miatt öregítette magát, hogy Ribéry „megszeretgesse” őt.

A szexbotrány az év elején robbant ki Franciaországban, midőn egy prostituált, Zahia Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban – amikor még csak 16 éves volt – a nemzeti csapat több labdarúgója is fizetett neki szexuális kapcsolatért. A lány később elismerte, kliensei nem voltak tisztában az életkorával. A szintén válogatott Sidney Govou is érintett az ügyben, de ő az idén vette igénybe a nő szolgáltatásait, amikor Dehar már nagykorú volt. Bár a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön is járhat – feltéve, ha az illető tudott partnere életkoráról.

A szexbotrány közvetlenül a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság előtt robbant ki. Sokáig kérdéses volt, hogy a két érintett labdarúgó elutazhat-e Dél-Afrikába. Végül bizonyos politikai befolyás, meg a közvélemény nyomására a rendőrségi procedúrát a vb utánra halasztották. A franciák túlnyomó többsége helyeselte, hogy a fiatalkorú prostituáltakkal hentergő focisták helyet kapjanak a világbajnoki keretben. Még a megkérdezett hölgyeknek is csupán 28 százaléka zárta volna ki őket. A dél-afrikai (le)szereplés ismeretében erősen kétséges, hogy a közvélemény-kutatás utólag is ezt a véleményt igazolná. Késő bánat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.