Pedofíliával vádolják a karmestert

Tizenkét naponta jelentkeznie kell a bíróságon, és koncertturnéja idejére külön engedéllyel hagyhatja el Thaiföldet Mihail Pletnyov. A szerdán kifizetett óvadék ellenében elengedett, nemzetközi hírű orosz karmesternek két héten belül vissza kell térnie, hogy tisztázza magát egy 14 éves fiú megerőszakolásának vádja alól.

Az 53 éves zongoraművész tagadja érintettségét, mondván: ebbe csupán egy helyi ismerőse vallomása alapján került. Őt a rendőrség szintén pedofil bűncselekményekkel vádolja. A thai sajtó azonban arról számolt be, hogy Pletnyov számítógépén a rendőrök gyermekpornófényképeket és -videofelvételeket találtak. Pletnyov ezt részben tagadja; azt állítja, hogy ha mégis voltak illegális anyagok a gépén, akkor ezek a tudta nélkül, helyi ismerőse révén kerültek fel.

Pletnyovnak több ingatlana, edzőterme és egy gyermekeknek zongoraórákat adó iskolája van Thaiföldön, ahol évente két hónapot tölt.

Az orosz külügyminisztérium jogi segítségnyújtást biztosított a művésznek. Orosz parlamenti képviselők és Pletnyov művésztársai szerint a védelemre minden joga megvan, ám ha a vádak igaznak bizonyulnak, súlyos büntetést érdemel, függetlenül zeneművészeti érdemeitől. Thaiföldön akár húsz év is kiszabható pedofíliáért.

A magányosan élő Pletnyovot nem először hozzák hírbe pedofíliával. Néhány éve, japán turnéja során vádolta meg egy házaspár azzal, hogy a művész a gyermeküket molesztálta. Az ügynek azonban jogi folytatása nem volt.

Mihail Pletnyov thaiföldi lakásában
Mihail Pletnyov thaiföldi lakásában
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.