Távirati stílusban

Kurdok robbantottak Isztambulban

Pokolgépes merényletet követtek el a törökországi Isztambul Halkali negyedében tegnap reggel egy katonákat szállító autóbusz ellen, a robbantásban öt ember (három katona) életét vesztette. A terrorakcióért a Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) közel álló Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) szélsőséges szervezet vállalta a felelősséget. A PKK a hét végén 11 katonát ölt meg, hétfőn pedig egy újabb katona esett el a lázadók egy akciójában. (MTI)

Olajfolt a Vörös-tengeren

Szivárog az olaj egy olajfúró platformból a Vörös-tengeren, nem messze a népszerű üdülőhelytől, Hurghadától.

Magdi Radi egyiptomi kormányszóvivő szerint a tengerbe került olaj menynyisége nem számottevő.

A szivárgást a múlt héten észlelték, de napokon át titkolták a balesetet, egyes vélemények szerint azért, nehogy elriasszák a turistákat. Egy szuezi olajipari cég névtelenül nyilatkozó illetékesei szerint az olaj mintegy 160 kilométeres partszakaszt szennyezett be, és üdülőhelyek is érintettek. (MTI)

Női duó Finnország élén

Mari Kiviniemit választotta miniszterelnökké kedden a finn parlament, így az országnak az elnöke mellett most már a kormányfője is nő. A 41 éves Mari Kiviniemi, a négypárti kormánykoalíciót vezető Centrumpárt elnöke egyelőre a jövő évi parlamenti választásig tölti be tisztségét. Matti Vanhanent követi a kormány élén, aki múlt pénteken mondott le pártelnöki és miniszterelnöki tisztéről, egészségi okokra hivatkozva, de a háttérben pártja kampányfinanszírozási botrányát sejtik. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.