Távirati stílusban

Írország kiutasít egy izraeli diplomatát

Írország kiutasít egy izraeli diplomatát megtorlásul, amiért a Moszad hamisított ír útleveleket használva ölt meg egy vezető Hamasz-illetékest Dubaiban.

Mahmud el-Mabhuhot januárban ölték meg dubai szállodájában. Az Öböl menti arab ország hatóságai szerint a kommandó, amely a merényletet végrehajtotta, 32 hamisított útlevelet használt, köztük nyolc ír állampolgár személyazonosságával visszaélve. (MTI)

Összeesküvési per Törökországban

Megkezdődött kedden annak a 33 személynek a pere, akik ellen kormányellenes összeesküvés gyanújával emeltek vádat Törökországban. A perbe fogottak többsége a haditengerészet tisztje. Azzal gyanúsítják őket, hogy a nem muzulmán vallású törökországi kisebbségek – nevezetesen az örmények – elleni támadásokkal zűrzavart keltve akarták előkészíteni a hadsereg hatalomátvételét. (MTI)

Komorowski gyors afgán kivonulást akar

Az Afganisztánból való kivonulást sürgeti a lengyel elnökségi posztra legnagyobb eséllyel pályázó Bronislaw Komorowski (képünkön). Elmondta, hogy ha megnyeri az elnökválasztást, ősszel megpróbál nyomást gyakorolni a NATO-ra, hogy hozza előbbre az afganisztáni kivonulásra vonatkozó, Barack Obama által meghirdetett határidőt. Az amerikai elnök 2011 júliusától kezdené meg a csapatkivonásokat. (MTI)

Észt hadgyakorlat amerikai katonákkal

Amerikai haditengerészek megkezdték első hadgyakorlatukat kedden Észtországban, az egykori szovjet tagköztársaságban, amely 2004-ben lett a NATO tagja. Ötszáz amerikai haditengerész vesz részt a manőverekben, ezer észt tengerészgyalogossal. A NATO-hadgyakorlat keretében kétéltű járművek partraszállását gyakorolják az észt fővárostól, Tallinntól negyven kilométerre. (MTI)

Szöul segélyt küld Észak-Koreába

Dél-Korea jóváhagyta, hogy újabb humanitárius segélyt küld szomszédjának, Észak-Koreának – közölte Szöulban az országegyesítési minisztérium. A négy szállítmányból álló segély kenyeret, gyógyszert és más termékeket tartalmaz; kórházak és gyermekintézmények részesülnek belőle Észak-Korea négy városában. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.