Magyar kalapács ütötte Ján Slota emlékművét

Egy dunaszerdahelyi férfi szombat hajnalban kalapáccsal megrongálta Révkomáromban azt a Trianon emlékművet, amelyet június 4-én a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt képviselői állítottak fel.

Stanislav Jankovic pozsonyi bűnügyi főigazgató a TA 3 hírtelevízióban ma kora este közölte, hogy a tettest már megtalálták, mert a rendőrség térfigyelő kamerája rögzítette a történteket, s az illető semmilyen álarcot sem viselt.

A felvétel rögzítette, hogy hajnali fél öt körül egy leragasztott rendszámú, ezüst színű Mercedes állt meg az emlékmű mellett, majd a férfi a gépkocsi csomagtartójából kalapácsot vett elő, s többször nagy ütésekkel rácsapott az emlékoszlopra, amely alaposan megrongálódott. Ezután elhajtott, nyugodt tempóban folytatta útját Magyarországra. Ján Slota a trianoni békediktátum aláírásának 90. évfordulója alkalmából a pozsonyi főposta falára emléktáblát helyezett el, a révkomáromi határátkelő járdaszigetén pedig emlékoszlopot avatott. Ugyanazzal a felirattal: a szlovák nemzet hálás köszönetét fejezi ki a szövetséges hatalmaknak, hogy a békeszerződéssel megpecsételték a történelmi Magyarország szétesését. A Szlovák Nemzeti Párt szóvivője szombat este közölte, hogy az emlékmű megrongálása miatt feljelentést tettek.

Pozsonyi tudósítónktól

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.