KeNako – Itt az idő, Afrika!

KeNako – Itt az idő! Pénteken ezzel a szlogennel kezdődik meg Dél-Afrikában a futball-világbajnokság, a Föld legnépszerűbb sportjának legnagyobb versenye, ami alkalmat teremt arra is, hogy a fekete földrész is a világ figyelmének előterébe kerüljön.

A sporteseményhez kapcsolódva egy hónapig minden szerdán egy oldalon kiemelten foglalkozunk a vendéglátó országgal és a földrész életével, gondjaival.

Mai számunkban arról olvashatnak, hogy a szegénységben tengődő milliók nem érzik magukénak a világbajnokságot. Profitálni nem fognak a turistaáradatból, mert a stadionok körül vizet is csak a FIFA hivatalos árusai kínálhatnak. A meccseket is csak kevesen élvezhetik, ugyanis azok is nehezen jutottak jegyekhez, akiknek volt rá pénzük. Mindeközben az ország vezetői szerint a világbajnokság legalább olyan jelentős esemény, mint a fehér elnyomó uralom, az apartheid tizenhat évvel ezelőtti széthullása. Azt remélik: az ország és az egész kontinens megmutathatja a világnak, hogy érdemes oda utazni és befektetni ott.

Fokvárosi asszony a FIFA reklámja mellett: sokan nem érzik magukénak a vb-t
Fokvárosi asszony a FIFA reklámja mellett: sokan nem érzik magukénak a vb-t
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.