Felosztották Németországot a rockerek

Legszívesebben saját törvényeik szerint élnek, és konfliktusaikat is úgy szeretik elrendezni. Most azonban látszólag száznyolcvan fokos fordulatot tett Németországban az egymással rivalizáló két motorosrocker-klub, a Pokol Angyalai (Hells Angels) és a Bandidos. Götz von Fromberg hannoveri ügyvéd irodájában az ősellenségek négy pontból álló egyezséget kötöttek egymással.

A véres bandaháborút lezárni hivatott békeszerződés értelmében az észak-amerikai gyökerű Pokol Angyalai és a Bandidos lényegében felosztották egymás között a szövetségi köztársaságot. Minden német városban csak az egyik vagy a másik klub képviseltetheti magát, egyelőre sehol sem alapítanak helyi szervezeteket, s a konkurenciától átigazolni akaró renegátokat sem veszik fel. A jövőben gyakran egyeztetnek egymással, mert mint az „erős fiúk” hangoztatták: a békés egymás mellett élés és a kölcsönös tisztelet szellemében képzelik el maguknak a rockervilágot.

A „kemény srácok” vezetői cáfolták, hogy a hannoveri békével a német tartományi belügyminiszterek előtt szerették volna demonstrálni: véget ért a leszámolások korszaka. Így okafogyottá vált, hogy a hatóságok betiltsák az erőszakos bűncselekmények, a többi között gyilkosságok miatt elhíresült klubokat. Uwe Schünemann, Alsó-Szászország tartomány CDU-s belügyminisztere az egyezséget médiacirkusznak nevezte. Több kollégájához hasonlóan még erőteljesebb rendőri fellépést követelt a bandák ellen, amelyek véleménye szerint a szervezett bűnözéssel összefonódva komoly szerepet játszanak a kábítószer-kereskedelemben és a prostitúcióban egyaránt.

A Pokol Angyalai és a Bandidos németországi elöljárói esküsznek, hogy tartják magukat a négy ponthoz. Az esetleges renitens bandatagokat pedig „eltakarítják” – értsd: kizárják maguk közül.

A rockerbéke kidolgozásában „jelentős érdemeket” szerzett a 45 éves Frank Hanebuth, az alsó-szászországi városban működő Pokol Angyalai elnöke. A „Hosszú” névre hallgató exökölvívó a helyi vöröslámpás negyed ismert vállalkozója. Különböző cégeken keresztül az ő érdekeltségébe tartozik a hannoveri bordélyok, sztriptízbárok és szexshopok döntő része is. A súlyos testi sértésért három évet börtönben töltött vállalkozó a vigalmi negyedben a Pokol Angyalait foglalkoztatja kidobóként, illetve biztonsági személyzetként.

Jogi kérdésekben pedig jó ideje Von Fromberg képviseli, ráadásul az ügyvéd bevezette a magasabb hannoveri körökbe is, szalonképessé téve a bűnözői múlttal rendelkező szórakoztatóipari üzletembert. (Washingtoni tudósítónktól)

Mostantól jó barátok – Frank Hanebuth, Von Fromberg ügyvéd és Peter Maczollek
Mostantól jó barátok – Frank Hanebuth, Von Fromberg ügyvéd és Peter Maczollek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.