Távirati stílusban

Nemzetbiztonsági riadót fújt Fico

Robert Fico kormányfő kedd délelőttre összehívta a szlovák nemzetbiztonsági tanácsot, miután hétfőn a magyar Országgyűlés elé került az állampolgársági törvény módosítása – közölte a szlovák kormány sajtóosztálya. (MTI)

Nincs kegyelem az utolsó RAF-tagnak

Birgit Hogefeldet, a hírhedt Vörös Hadsereg Frakció elnevezésű szélsőbaloldali terrorista szervezet tagját egy Németországban állomásozó amerikai katona meggyilkolásáért, továbbá a frankfurti amerikai légitámaszpont elleni 1985-ös merényletben való bűnrészességéért ítélték életfogytiglanra. Horst Köhler államfő az iratok tanulmányozása, illetve a Hogefelddel folytatott személyes beszélgetés után döntött – immár másodszor – a kegyelmi kérvény elutasításáról.

A Vörös Hadsereg Frakció 1971 és 1993 között legalább harminc embert gyilkolt meg Németországban, köztük közismert politikai és gazdasági személyiségeket. Hogefeld a RAF utolsó, még börtönben ülő tagja. (MTI)

Már kétszáz katonát vesztett a NATO idén

A NATO vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) ezzel a legsúlyosabb időarányos veszteségét szenvedte el a harcok több mint nyolc évvel ezelőtti kezdete óta –Írta a francia hírügynökség hétfőn. A veszteségmérleg két olasz katonának a nyugat-afganisztáni Herát tartományban hétfő reggel bekövetkezett halálával lépte át a kétszázas határt. A két katona életét egy út mentén elhelyezett, házilagos készítésű robbanószerkezet oltotta ki. A múlt évben a nemzetközi erőknek összesen 520 katonája esett el – ez volt a legnagyobb éves veszteségük azóta, hogy 2001 végén megdöntötték a vallási fanatikus tálibok rendszerét. Az Egyesült Államok új stratégiájának megfelelően csapaterősítést küldenek Afganisztánba: a nemzetközi erők létszáma nyáron 130 ezer főről közel 150 ezerre nő, több mint kétharmaduk amerikai lesz. (MTI)

Buszt robbantottak Indiában a maoisták

Felrobbantottak egy rendőrökkel és civilekkel teli buszt maoista lázadók hétfőn Indiában. Legkevesebb negyvenen életüket vesztették – közölte a rendőrség.

A támadás a közép-indiai Csattiszgarh szövetségi államban történt. A szélsőbaloldali lázadók kormányzati erők elleni akciói gyakoriak az ország középső régiójában. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.