Távirati stílusban

Változatlan az iraki mandátumszám

Nincs változás a bagdadi képviselői helyek elosztásában a parlamenti választásokon leadott szavazatok újraszámlálása után – jelentették be vasárnap az iraki országos választási bizottság tagjai. Ez azt jelenti, hogy országos szinten is maradt az az eredmény, amelyet már korábban közöltek, és amely szerint az Ijád Allávi volt kormányfő vezette, felekezeti határokon átnyúló blokk végzett az élen. Az újraszámlálást Núri al-Máliki távozó kormányfő kérte, kinek szövetsége csak két képviselői hellyel maradt le. Újraszámlálás csak a fővárosban volt, ahol 70 mandátumról döntöttek a szavazók. (MTI)

Lula nem szólt az iráni atomról?

Luiz Inácio Lula Da Silva brazil elnök szombaton érkezett hivatalos látogatásra Iránba. Lula és Mahmud Ahmadinezsad megbeszélése után csak egyetlen burkolt utalás volt olvasható a teheráni közleményben, miszerint az iráni elnök köszönetet mondott brazil kollégájának „az iráni nép jogainak, valamint a világrend megreformálására vonatkozó álláspontjának támogatásáért”. (MTI)

Minszk: szétverték a melegfelvonulást

Több résztvevőt letartóztattak, egyeseket meg is vertek egy minszki melegfelvonuláson. A szervezők szerint a rendezvény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a szexuális kisebbségek jogainak megsértésére Fehéroroszországban, ahol már korábban is megtiltották a melegfelvonulásokat, s ha mégis kísérlet történt megtartásukra, a rendőrség feloszlatta azokat. (MTI)

Megtámadták a svéd Mohamed-rajzolót

Lula Da Silva és Mahmud Ahmadinezsad Teheránban
Lula Da Silva és Mahmud Ahmadinezsad Teheránban

Ismeretlenek megpróbálták felgyújtani annak a svéd karikaturistának a házát, aki felháborodást váltott ki a muzulmán világban a Mohamed prófétát kutyatesttel ábrázoló, 2007-ben készült művével. Lars Vilks a péntek éjjel történt támadás idején nem tartózkodott dél-svédországi, nyhamnslagei otthonában. A rendőrséget szombat délelőtt a környéken járók értesítették, mert látták, hogy a ház több ablaka be van törve. A kiérkező rendőrök benzinespalackokat találtak és égésnyomokat az épület külsején. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.