TÁVIRATI STÍLUSBAN

Kalózhajó elsüllyesztése

Elsüllyesztett egy francia hadihajó a hét végén egy kilenctagú kalózcsoport birtokában lévő hajót a szomáliai partoknál, és a csoport tagjait őrizetbe vették – jelentette be az Európai Unió kalózkodás ellen bevetett haditengerészeti alakulata, az EU NAVFOR vasárnap. (MTI)

A pápa átszervezi a Krisztus Légióját

A Vatikán bejelentette, hogy a pápa megbízottat nevez ki, és bizottságot állít fel a Krisztus Légiójának teljes átszervezésére, miután kiderült, hogy a katolikus papi kongregáció két éve elhunyt alapítója szexuálisan molesztálta a rend szeminaristáit, és legalább egy gyermeke is van. A rend több mint 180 iskolát és 40 felsőoktatási intézményt tart fenn világszerte, s újabban Magyarországon és Németországban is működtet óvodákat, iskolákat és egyetemeket. (MTI)

Phenjan rakétaszállításai

Észak-Korea a nagy hatótávolságú rakéták és nukleáris fegyverek vámmentes boltjává vált – mondta az izraeli államfő, hozzátéve, hogy az Iránba szállított fegyverek egy része libanoni és szíriai szélsőségesekhez kerül tovább. Peresz a fegyverellátásnak erről a módjáról konkrétumokat nem közölt. (MTI)

Megnyílt a sanghaji expó

Birtokukba vették szombaton a látogatók a sanghaji expót. Az első nap százezrek járták a parkot és a pavilonokat, állták a sort a tűző napon, és élvezték, hogy kitárul előttük a világ. A bejutásra várók rendkívüli türelemmel várnak a sorukra, a pavilonokhoz kapcsolódó nemzeti kulturális rendezvényeket, zenés előadásokat, koncerteket pedig mindenütt nagy érdeklődés kíséri. (MTI)

Merénylet Nalcsikban

Pokolgép robbant szombaton az oroszországi Nalcsikban – az észak-kaukázusi Kabard- és Balkárföld fővárosában –, a központi lóversenypálya bejáratánál: legalább 21-en megsebesültek, egyikük kórházba szállítást követően belehalt sérülé seibe. A robbanás a VIP-páholy közelében következett be, ahol a nézők között volt Hacsin Scsogenov volt köztársasági belügyminiszter, illetve Ruszlan Firov kulturális miniszter, aki ugyancsak megsebesült a detonáció következtében. (MTI)

A megnyitóünnepség
A megnyitóünnepség
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.