Távirati stílusban

Sarkozy Pekingben tárgyalt Hu Jintaóval

Az iráni atomkérdésről is tárgyalt egyéb nemzetközi kérdések között Nicolas Sarkozy francia elnök tegnap vendéglátójával, Hu Jintao kínai államfővel. Sarkozy szerdán kezdett hivatalos látogatást Kínában. (MTI)

 

Már júliustól EU-elnökség?

A belga szélsőjobboldali párt, a Flamand Érdek azt szorgalmazza, hogy a belga kormányválság miatt Magyarországnak a tervezettnél korábban, már július 1-jén át kellene vennie a soros EU-elnökséget. A párt két európai parlamenti képviselője, Philip Claeys és Frank Vanhecke javasolta ezt tegnap Brüsszelben, arra hivatkozva, hogy az előre hozott választások Belgiumban nem segítenének, mert a választás alkotmányellenes, legalábbis addig, amíg nem oldják meg a Brüsszel-Halle-Vilvoorde választókörzet nyelvi problémáját. (MTI)

Ahmadinezsad készül New Yorkba

Amerikai vízumért folyamodott Mahmud Ahmadinezsad iráni elnök, hogy a jövő héten részt vehessen az atomsorompó-értekezleten – közölték szerdán ENSZ-illetékesek New Yorkban. A nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról kötött szerződés utóértekezlete május 3-tól 28-ig lesz az ENSZ székhelyén. (MTI)

Brown védte a külföldi munkavállalókat

Gordon Brown brit kormányfő szerdai kampánykörútján Manchester Rochdale elővárosában „korlátoltnak” nevezte pártja egyik választóját, aki szerint a kelet-európai EU-tagállamokból érkező munkavállalók a helybéliek elől veszik el a munkalehetőségeket. Brown nem a nyilvánosságnak szánta megjegyzéseit, ám egy mikrofon be volt kapcsolva. Utóbb bocsánatot kért a hölgytől. (MTI)

Újabb késelő egy kínai iskolánál

Egy férfi késsel megtámadott és megsebesített 18 diákot és egy tanárt szerdán a dél-kínai Guangdong tartomány Leizhou városának egyik általános iskolájában. A sebesülteket kórházba szállították – jelentette a Xinhua. A késelő a város egy másik iskolájában volt tanár, tettének indítéka ismeretlen. Szerencsére egyetlen sérülés sem életveszélyes – közölte a helyi kórház orvosa. Tegnap egyébként kivégeztek a 42 éves Zheng Minshenget, aki nyolc diákot szúrt le a múlt hónapban egy Fujian tartományi általános iskolánál. (AP)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.