Távirati stílusban

A pápa a gyermekek megóvása mellett

XVI. Benedek pápa arra kérte a katolikus egyház papjait, hogy óvják meg a gondjaikra bízott gyerekeket a gonosztól, és törekedjenek arra, hogy elnyerjék nyájuk teljes bizalmát. Az egyházfő elismerte, pápaságát is beárnyékolják azok a vádak, melyek szerint sem ő, sem más egyházi vezetők nem védték meg megfelelően a kiskorúakat a pedofil papoktól. (MTI)

Rakétákat lőtt ki a Forradalmi Gárda

Öt rakétát lőtt ki hadgyakorlatozás közben az iráni hadsereg elit alakulata, a Forradalmi Gárda, amit az Egyesült Államok „nukleáris fenyegetésére” adott válasznak nevezett egy iráni vezető. A Forradalmi Gárda nagyszabású hadgyakorlatot tartott a Perzsa-öbölben és a Hormuziszorosban. A szárazföldi, a légi és a haditengerészeti egységeket megmozgató manővernek az a célja, hogy ellenőrizzék a gárda felkészültségét a térségben. (MTI)

Miamiból megneveznék a kubai pribékeket

Kampányt indított a kubai ellenzékieket bántalmazó állambiztonsági ügynökök és kormánypárti milicisták személyének azonosításáért, nevük nyilvánosságra hozataláért négy kubai származású amerikai ügyvéd és egy miami székhelyű televízió. A Cuba, Repression ID (Kuba, elnyomók személyazonossága) nevű kampány elindítói azt akarják elérni, hogy véget vessenek a másként gondolkodókkal szembeni erőszaknak, megfélemlítésnek, megnevezzék a bűnösöket, illetve mint történelmi nyilvántartást felhasználják esetleg a majdani jogi eljárásokban. (MTI)

Szivárog az elsüllyedt olajfúró torony

Mégis szivárog az olaj a Mexikói-öbölben elsüllyedt kitermelő platform egyik vezetékéből, s súlyos környezeti katasztrófa fenyeget a louisianai partoknál – közölte a CBS televízió. Mary Landry, az amerikai parti őrség ellentengernagya a hét végén elismerte, hogy – korábbi állításaival ellentétben – „nagyon súlyos” szivárgást fedeztek fel. Becslések szerint napi ezer hordó (közel 159 ezer liter) olaj ömlik a vízbe egy megsérült vezetékből. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.