Bakerék nem vállalják a MÁV megbízását a holokausztperben

A Baker Botts ügyvédi iroda nem fogadta el a felkérést, hogy képviselje a Magyar Államvasutakat (MÁV) a chicagói holokausztperben – mondta Texasból Mike Cinelli, az iroda sajtókapcsolatokért felelős munkatársa.

Lapunk pedig csak azt szerette volna megtudni: hogyan készülnek a csütörtökre kitűzött bírósági meghallgatásra. A visszalépés okát Cinelli semmilyen formában nem volt hajlandó kommentálni. Úgy tudjuk: a MÁV-nak küldött levelük sem tartalmaz indoklást.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk: a James Baker, egykori amerikai külügyminiszter nevéhez köthető, washingtoni székhelyű iroda jutott a lehetőséghez, miután kedvező árajánlatával az első helyen végzett a meghívásos pályázaton. A MÁV éppen a csütörtöki meghallgatás ismeretében keresett sürgősséggel jogi képviselőt a perben, amelyben magyar holokauszttúlélők, illetve örököseik (1944-es értéken) 1,24 milliárd dollárra perelik a zsidók kifosztásának vádjával. Értesülésünk szerint Bakerék után a Réczicza, White & Case iroda a második a sorban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.