Távirati stílusban

Lövöldözés, zavargás Kirgizisztánban

Elhagyta Kazahsztánt Kurmanbek Bakijev megbuktatott kirgiz elnök. A kazah hatóságok nem nyilatkoztak a politikus úti céljáról. Bakijevet korábban Fehéroroszország hívta meg. A politikus szülőföldjén hívei arra készülnek, hogy visszaállítsák uralmát. Eközben Biskek főváros körzetéből utcai összecsapásokról és lövöldözésről érkeznek jelentések. A Reuters szerint sokan erőszakos földfoglalásba kezdtek olyan területeken, ahol orosz nemzetiségűek, illetve a Kaukázusból a világháború alatt áttelepített meszheti törökök élnek. (Reuters)

Ellenzéki lapot tiltottak be Iránban

Újabb – immár a negyedik

– kritikus hangú napilapottiltott be az iráni papi rezsim sajtóhatósága. A döntés szerint a Bahar című újság „nem valós információkat közölt, és kétségessé tett olyan alapvető értékeket, mint a választások, kétségbe vonta az iszlám köztársaság alapelveit és rossz színben tüntetett fel hivatalos személyeket” – közölte az állami FARS hírügynökség. (Reuters)

Erdélyben is látogatást tesz a dalai láma

Erdélyben is látogatást tesz a dalai láma (képünkön), aki felkeresi Csomakőröst, a tibeti tudományosság megalapítójának, az első tibeti–angol szótár megalkotójának, Kőrösi Csoma Sándornak a szülőfaluját. A buddhista vallási vezetőTőkés László európai parlamenti képviselő meghívására látogat Erdélybe szeptember 23–án és 24-én – ezt Tőkés László jelentette be a hétvégén Brassóban rendezett szórványkonferencián. (MTI)

Szlovénia ratifikálta a határegyezményt

A ljubljanai parlament tegnap ratifikálta a Horvátországgal kötött határmegállapodást. Ez a megállapodás a feltétele annak, hogy Zágráb bekerülhessen az Európai Unióba, illetve befejeződhessenek a csatlakozási tárgyalások. Az ellenzéki pártok bojkottálták a szavazást. Júniusban népszavazásnak is meg kell erősíteni a szavazást. (Reuters)

Megöltek Irakban két al-Kaida-vezetőt

Abu Omar al-Bagdadit és Abu Ajjub al-Mászrit a Bagdadtól északra fekvő Tartar-tó mellett egy közös amerikai–iraki támadás során ölték meg szombaton.

Maliki kormányfő fényképekkel bizonyította állítását a sajtónak, megerősítve, hogy az amerikaiak elvégezték az azonosításhoz szükséges DNS-vizsgálatokat is. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.