Távirati stílusban

Elszámoltatási cunami Bulgáriában

Bulgáriában lényegében a volt szocialista kormány minden minisztere ellen nyomoznak korrupció miatt. A vitatott állami megrendelések összege közel 300 milliárd forint. A szófiai államügyészség szerint 13 minisztérium mintegy 150 ügyét vizsgálják ki, egykori miniszterek és közhivatalnokok egyaránt érintettek. Olyan megrendeléseket hagytak jóvá, amelyekre nem volt pénz. Ha eleget tennének a kifizetéseknek, Bulgária költségvetési hiánya elérné a GDP hét százalékát. (MTI)

Régiós nyerésben Berlusconi pártja

Az előrejelzések szerint két körzetet elhódított az olasz kormányzó jobboldal a regionális választásokon. A Silvio Berlusconi miniszterelnök által vezetett jobboldal valószínűleg megtartotta Lombardiát és Venetót, délen pedig elhódította Campaniát és Calabriát. A baloldal hét régióban áll nyerésre, Piemontban és a Rómát is magába foglaló Lazióban nyitott a verseny. (MTI)

Kadhafi etnikai alapon osztaná fel Nigériát

Nigéria több államra történő felosztását javasolta Moammer Kadhafi. A líbiai vezető szerint a 150 milliós nyugat-afrikai országot – az egykori Jugoszlávia mintájára – etnikai alapon kellene feldarabolni. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.