Sztárcsere a tévés szappanoperában

Faképnél hagyja a CNN-t Christiane Amanpour, a csatorna egyik vezető arca, egy vasárnap délelőtti politikai talkshow kedvéért.

Hol és mikor? – e két kérdésnél alig van lényegesebb, ha az amerikai televíziózásról és annak sztárjairól van szó. Télen hetekig vezető hír volt az NBC csatorna arcainak, a Magyarországon sem ismeretlen Jay Lenónak és Conan O’Briennek a harca a késő esti műsoridőért – O’Brien végül dúlva-fúlva távozott kezdése mindössze félrás (igaz, éjfél utáni időpontra történt) elmozdításáért.

A Glamour magazin díját adja át Amanpour egy tavalyi ünnepségen
A Glamour magazin díját adja át Amanpour egy tavalyi ünnepségen

Az új hír: Christiane Amanpour, a CNN vezető külpolitikai tudósítója augusztustól az ABC This Week (Ez a hét) című vasárnap délelőtti politikai talkshow-jához pártol át. – Egyszer az életben jön ilyen lehetőség – mondta a világszerte ismert (és rögtön a CNN-hez kötött) 52 éves riporternő, akit a CNN International révén a hazai nézők is bőven láthattak otthonosan mozogni a világ konfliktusövezeteiben, a Balkántól a Közel-Keleten át Afganisztánig. Új fizetését nem hozták nyilvánosságra, miközben az ABC-nél több százan néznek leépítés elé.

Ahogy a Leno–O’Brian ügyet is a hirdetéseket hozó nézettségi mutatók körüli riadalom robbantotta ki, Amanpour szerepe is az lesz: vezesse az első helyre a nézettségi versenyben a washingtoni Hírmúzeumból sugárzott This Week-et. Az ilyen műsorokat mintegy 3 millióan nézik Amerikában vasárnap délelőtt. A CNN-nek annál is fájdalmasabb az egyébként brit-iráni műsorvezetőnő távozása, mivel nemrég indult csak az Amanpour című világpolitikai magazinműsor. Ám a nem amerikai közönségnek „érzéki csalódása” lehet a külügyek és Amanpour itteni jelentőségét illetően: ahogy a CNN belföldi és nemzetközi verziója között is csak részbeni átfedés van, e műsort a világnak naponta fél órában, míg Amerikában csak hetente egyszer, 60 percben öszszefoglalva sugározzák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.