TÁVIRATI STÍLUSBAN

Irán: a Nyugat elbukik Afganisztánban

A nemzetközi erők nem lesznek képesek békét teremteni Afganisztánban, a helyzet csak úgy oldható meg, ha átadják az ország feletti ellenőrzést a kabuli kormánynak – jelentette ki tegnap Mahmud Ahmadinezsad iráni elnök Kabulban. Irán nem először követeli, hogy az amerikai és más külföldi erők vonuljanak ki az országból. Teherán azt állítja, hogy a megszállás tartja életben a tálib ellenállást. (MTI)

 

Dalai láma: Peking kiirtaná a buddhizmust

A kínai hatóságok nem hajlandók semmilyen kompromiszszumra Tibettel kapcsolatban, fel akarják számolni a buddhizmust a tartományban, szisztematikusan elnyomják a népet – jelentette ki a dalai láma tegnap a tibeti felkelés leverésének 51. évfordulója alkalmából. Ismét leszögezte, hogy Peking állításával ellentétben nem törekszik Tibet függetlenségére, csak autonómiát szeretne. A kínai hatóságok a tibeti lakosok megtervezett „hazafias átnevelésébe” kezdtek a kolostorokban – tette hozzá. (MTI)

Lelőtték a bali robbantások kitalálóját

Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök tegnap megerősítette, hogy a délkelet-ázsiai ország rendőrei előző nap valóban a bali robbantások értelmi szerzőjével, a Jemaah Islamiyah szélsőséges iszlamista csoport Dulmatin néven ismert vezetőjével végeztek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.