Távirati stílusban

Újabb zavargások Nigériában

Kiújultak a keresztények és a muzulmánok közötti zavargások Nigéria középső részén. Az utcákon szemtanúk szerint kétszáz holttest feküdt. Úgy tudni, az emberek lemészárlása vasárnap hajnalban kezdődött abban a faluban, amelyben főleg keresztények élnek. Januárban vallási indíttatású erőszakhullámban ötszázan haltak meg, zömmel muzulmánok. (MTI)

A PFSZ is rábólintott a közvetlen tárgyalásra

Folytatta tárgyalásait az izraeli–palesztin béketárgyalások felújításáról az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottja, George Mitchell: tárgyalt Benjamin Netanjahu kormányfővel is. Izraelbe várják ma Joe Biden amerikai alelnököt is. Tegnap a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) is elfogadta a közvetett tárgyalásokra tett javaslatot. (MTI)

Csáky az MKP, Bugár a Híd-Most élén indul

Csáky Pál vezeti a Magyar Koalíció Pártjának, Bugár Béla pedig a Híd-Mostnak a választási jelöltlistáját –döntöttek szombaton. Szlovákiában június 12-én tartják az egyfordulós parlamenti voksolást. Az MKP és az önmagát a magyar–szlovák együttműködés pártjaként meghatározó Híd támogatottsága a felmérések szerint 6 százalék körüli, így egy százalékponttal haladják meg a parlamenti küszöböt. (Pozsonyi tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.