Magyar lányok olasz utcasarkon

Gyönyörű lányra emlékeznek Velence környékén, ahol tavaly márciusban mozgó járműből dobtak ki az autósztrádára egy alig 18 éves magyar prostituáltat. Ugyanitt erőszakoltak meg egy 28 éves magyar prostit, és októberben a rendőrök itt szabadítottak ki egy 14 éves magyar lányt. A délkelet-európai kamionforgalom és prostitúció fellegvárának tartott olasz–szlovén határ menti Trieszt–Velence–Vicenza háromszögben a magyar nők a Terraglio országúton dolgoznak.

„Az egykori nigériai, majd albán prostituáltak helyét átvették a románok, ukránok, moldávok és magyarok. Egyre több a kiskorú, nem újdonság az olasz és az albán maffiát helyettesítő magyar strici sem” –mondták lapunknak a velencei rendőrségen.

Az A4-es sztrádán meghalt lány magyar barátnőkkel bérelt lakást, lokálokban táncolt, és az utcán árulta magát. A velencei nővédő központ segítségét elutasította, jobban bízott az őt futtató magyar vőlegényében. Fiatalabb társnője önként ment el barátokkal Németországba, és innen jutott Itáliába. Egy korábbi esetben pedig magyar házaspár csábította bébiszitternek a Bresciában egy magánklubba bezárt lányt.

„Az utcán dolgozó magyar prosti a meglepetés. Volt idő, amikor a magyarok kizárólag lokálban vagy szobán dolgoztak” – magyarázták a vicenzai nyomozók. Róma külvárosában a kelet-európai tarifa 30 euró, „öltánccal önálló albérletre és félretevésre is futja” – nyilatkozta egy három szórakozóhelyen is táncoló magyar lány.

Hivatalos számadat nincs: az olasz hatóságok erősödő jelenségről beszélnek, amely Magyarország milánói főkonzulátusa szerint szezonális. Nyáron több lány érkezik. „Pénzért jönnek. Azt hiszik, pár hónap, és meggazdagodnak. Kettős életet élnek, a család nem tud semmit, a magyarok között sok az érettségizett, egyetemista is” – tudtuk meg egy római rendőrtől.

Az olasz belügyminisztérium 70 ezerre teszi az utcasarkon álló nők számát, bár jelentős a transzszexuális és a férfiprostitúció is – kelet-európai és dél-amerikai egyaránt. A prostitúcióról szóló törvény elfogadásra vár, a prostituált azonban már most is áldozat, nem követ el bűncselekményt. Vicenzában és Rómában 500 euróval bírságolják a klienseket.

Prostituált egy olaszországi autópályánál
Prostituált egy olaszországi autópályánál
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.