Távirati stílusban

Tihipko egyik ukrán jelöltet sem támogatja

Semleges kíván maradni Szerhij Tihipko (képünkön), az ukrán elnökválasztás harmadik helyezettje. A politikus elmondta: nem támogatja sem az ellenzéki Viktor Janukovicsot, sem Julija Timosenko kormányfőt az elnökválasztás második fordulójában. Timosenko azonban tegnap megválasztása esetére felajánlotta a miniszterelnöki tisztséget Tihipkónak. (MTI)

 

Irán elutasítja az uráncsere tervét

Irán hivatalosan értesítette a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget (NAÜ) arról, hogy elutasítja az uráncsere-ajánlat kulcsfontosságú elemeit – közölték diplomáciai források. Az iszlám köztársaság már két hónapja a terv módosítását szorgalmazta. Az eredeti terv értelmében Irán átadta volna alacsony fokon dúsított uránkészlete 70 százalékát, amelyet külföldön tovább dúsítottak volna, és fűtőelemeket készítettek volna belőle orvosi kutatóreaktorokhoz. (MTI)

 

Magához rendelte a pápa az ír püspököket

A pápa a Vatikánba rendelte február közepére az írországi püspököket, hogy kifejtse előttük véleményét a római katolikus egyház számára rendkívül szégyenteljes gyermekzaklatási ügyről. Dublin környékén az 1975 és 2004 közötti időszakban számos egyházi kezelésű iskolában, nevelőotthonban és javítóintézetben bántalmazták és szexuálisan zaklatták a növendékeket. A dublini érsekség azonban elhallgatta a tudomására jutott visszaéléseket. (MTI)

Jemenből nem lehet Londonba repülni

Repüléstilalmi, illetve megfigyelési listát állít össze a brit kormány az országba be- és átutazni kívánó terroristagyanús személyekről. Gordon Brown azt is bejelentette: a jemeni kormánnyal létrejött egyezség alapján szerdától meghatározatlan ideig szünetelnek a közvetlen légi járatok Jemen és Nagy-Britannia között. (MTI)

Rendőr vert agyon egy orosz újságírót

Belehalt sérüléseibe egy orosz újságíró, akit a hónap elején, őrizetbe vétele után bántalmazott egy rendőr Tomszkban. Az áldozat a 47 éves Konsztantyin Popov, aki az Ekho Moszkvi rádió munkatársa volt. Az újságíró a bántalmazás hatására kómába esett. A fogdát őrző rendőr, Alekszej Mitajev ellen emberölés és hivatali visszaélés miatt vádat emeltek, és elbocsátották állásából. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.