Távirati stílusban

Lemondás Belgrádban Mladics miatt

Lemondott a Ratko Mladics után kutató akciócsoport éléről kedden Rasim Ljajics, a hágai Nemzetközi Törvényszékkel való együttműködés szerbiai koordinátora. Mladicsot, a bosz niai szerb hadsereg volt vezérkari főnökét azzal vádolják, hogy ő szervezte meg az 1995-ös srebrenicai mészárlást. Ljajics azért mondott le, mert nem tudta teljesíteni korábbi ígéretét, hogy Mladics 2009. december 31-ére Hágában lesz. (MTI)

Teherán Amerikát és Izraelt vádolja

Az iráni elnök szerint Izrael és az amerikaiak felelősek a vasárnapi kormányellenes tüntetésekért. „Az iráni nemzet számos ilyen maskarádot látott már. Ezeknek a forgatókönyvét a cionisták és az amerikaiak írták – mondta az elnök. Irán időközben mégis hajlik arra, hogy külföldön dúsítsák uránját. (MTI)

Referendum Szudán szakadásáról

A szudáni parlament megszavazta kedden a déli országrész elszakadásáról szóló referendumtörvényt: a népszavazást 2011 januárjában rendezik. Az országrész elszakadásához az kell, hogy a leadott szavazatok egyszerű többsége emellett szóljon. Szakértők szerint a népszavazás eredménye alapján el fog szakadni Dél, amely a 2005-ös békekötésig több mint 20 éven át tartó polgárháborút vívott Északkal. A konfliktusnak kétmillió halálos áldozata volt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.