Tengerészgyalogos is végzett volna Obamával

Egy repülőtéri biztonsági őrt, illetve egy tengerészgyalogos őrvezetőt is azonosítottak azok között, akik előkészületeket tettek Barack Obama megölésére - derül ki bírósági és rendőrségi dokumentumokból, amelyeket a The New York Times szellőztetett meg.

A New York melletti newarki légikikötő 55 éves biztonsági őrét egy nappal az amerikai elnök októberi odaérkezése előtt tartóztatták le, miután kikotyogta: lyukat vág a falon, hogy lelőhesse Obamát. Házában negyvenhárom lőfegyvert és úgynevezett csúcsnál üreges (HP) lövedékeket találtak. Néhány hete szabadlábra helyezték, miután kisebb vádpontokban bűnösnek vallotta magát.

Ugyancsak elismerte már bűnösségét egy húszéves tengerészgyalogos őrvezető is. Bár őt fegyveres rablás miatt vették őrizetbe, körletében a fehérek felsőbbrendűségét hirdető propagandaanyagot, illetve egy "szándéklevelet" találtak, amelyben esküt tesz: "elhárítja" a belső ellenségnek nevezett elnököt.

Obama bőrszínét titkosszolgálati források továbbra is az első helyre helyezik azon okok között, amiért egyesek meg akarják ölni. Pár hónapja lapunk is írt arról: az "R család" védelme (a 44. elnök kódneve ugyanis Renegát, a First Ladyé Reneszánsz, két lányuké pedig Ragyogás, illetve Rózsabimbó) komoly erőpróba elé állítja a szakembereket. Obama naponta harmincnál is több halálos fenyegetést kapott, azaz mintegy négyszer annyit, mint elődje, George W. Bush.

Mostanra ez a szám a Fehér Ház korábbi lakóinál megszokott szintre csökkent ugyan, de az Obama-ellenes gyűlölet természete továbbra is aggodalomra ad okot a szolgálatok szerint. Ez az oka, hogy jelentőségén túlmutatóan kezelik annak az ismert, Washington környéki házaspárnak az ügyét, amely pár hete hívatlan vendégként surrant be Obama díszvacsorájára. Az elmúlt 30 évben egyébként több mint száz hívatlan vendég járt a Fehér Házban - írta a New York Daily News.


Barack Obama minden lépését őrzik - ennek ellenére többen is az életére akarnak törni
US President Barack Obama (R) returns a salute as he returns via the Marine One helicopter from a weekend visit in Chicago to the White House in Washington, February 16, 2009. REUTERS/Jonathan Ernst (UNITED STATES)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.