Távirati stílusban

Koszovó a Nemzetközi Bíróságon

Megkezdődött Hágában a Nemzetközi Bíróságon kedden az a meghallgatás, amelyen Koszovó tavaly egyoldalúan kikiáltott függetlenségével kapcsolatban ismertetik álláspontjukat az ENSZ egyes tagországai. Az ENSZ Nemzetközi Bírósága Szerbiának az ENSZ Közgyűlése által is támogatott kérésére foglal állást Koszovó függetlenségének jogszerűségéről. A meghallgatás kilenc napig tart. Szerbia és Koszovó mellett összesen 29 ország sorakoztatja fel érveit a témában. (MTI)

Demjanjuk védője véget vetne az eljárásnak

A náci háborús bűncselekményekkel vádolt John Demjanjuk ügyében folyó bírósági eljárás megszüntetését sürgette kedden a vádlott ügyvédje. Az ukrán származású 89 éves férfit azzal vádolják, hogy 27 900 zsidó fogoly megölésében segédkezett. Ügyvédei már a hétfőn kezdődött müncheni per első napján elfogultsági indítványt nyújtottak be a bíróság ellen, amit a védelem a második napon egy sor beadvánnyal ismét megerősített. (MTI)

Líbiában elítéltek két svájci üzletembert

Líbiában 16 havi börtönbüntetésre ítélték tegnap azt a két svájci üzletembert, akiket 2008 júliusában vettek őrizetbe az észak-afrikai országban, nem sokkal Moammer Kadhafi líbiai vezető egyik fiának svájci botránya után. Max Goeldi és Rasid Hamdani - akik óvadék fejében országuk tripoli nagykövetségén élnek - még fellebbezhetnek az ítélet ellen. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.