Távirati stílusban

A kormányfőhöz került a pakisztáni "atomtáska"

Aszif Ali Zardari pakisztáni államfő átadta az ország atomfegyverzete fölötti ellenőrzést szombaton miniszterelnökének, Juszuf Raza Gilaninak, amely lépés a parlamenti jogkörök erősítését célozza. A kezdeményezés annak a 28 elnöki rendeletnek az egyike, amelyet Zardari most újra közzétesz - néhány helyen módosítva -, mivel a legfelsőbb bíróság érvénytelenítette az államfő elődjének, Pervez Musarrafnak a rendkívüli állapot keretében hozott döntéseit. (MTI)

ETA-terroristák lőttek meg egy spanyol rendőrt

Feltehetően merényletre készülő terroristák meglőttek egy csendőrt vasárnap haj-nalban az észak-spanyolországi Leitza városban. A csendőr hajnali fél négykor meglepte a pokolgép elhelyezésére készülő terroristákat. A Navarrában fekvő Leitza közel van Baszkföldhöz. Az észak-spanyolországi Burgos városban hatvanöt ember sebesült meg július végén pokolgépes merényletben, amelyet feltehetően a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár szervezet gerillái követték el. (MTI)

Volt gerillavezér lehet az elnök Uruguayban

Megkezdődött az elnökválasztás második fordulója Uruguayban. A legnagyobb esélyes az egykori szélsőbaloldali gerillából agrárminiszterré emelkedett José "Pepe" Mújica, aki 6-8 százalékponttal vezet jobboldali ellenfele, Luis Alberto Lacalle egykori államfő előtt. A kormányzó baloldali Széles Front (Frente Amplio) jelöltjeként induló Mújica a voksok 47,96 százalékát szerezte meg az október 25-én tartott első fordulóban. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.