TÁVIRATI STÍLUSBAN

Netanjahu a telepek befagyasztását ajánlja

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tíz hónapra befagyasztaná a ciszjordániai zsidó telepek építését, hogy bizonyítsa Izrael hajlandóságát a palesztinokkal folytatandó béketárgyalások újrakezdésére. A befagyasztás azonban nem vonatkozna Kelet-Jeruzsálemre. A palesztin vezetők azonban nem fogadnak el részleges, vagy átmeneti befagyasztást, az ő feltételük az építkezések teljes leállítása, Jeruzsálemben is. (MTI)

Obama ott lesz a klímakonferencián

Barack Obama elutazik a decemberben Koppenhágában tartandó nemzetközi klímacsúcsra – közölte szerdán a Fehér Ház. Sajtóértesülések szerint Obama jelen lesz a konferencia kezdetén, december 9-én, másnap viszont a norvégiai Oslóba utazik, hogy átvegye a Nobel-békedíjat, de nem utazik vissza Dániába. Az amerikai elnök lökést akar adni a nemzetközi klímavédelmi egyeztetéseknek, jóllehet hazai fronton kevés haladást sikerült elérnie a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó törvény elfogadtatása tekintetében. (MTI)

Bűntudat gyötri Pol Pot egyik emberét

Több mint tizenkétezer ember meggyilkolása miatt „kínzó lelkiismeret-furdalás” gyötri – állította az egykori kambodzsai vörös khmer rezsim legnagyobb börtönének, a S–21 jelű, Tuol Slengnek volt vezetője büntetőperének szerdai tárgyalásán. A 67 éves Kaing Guek Eav (képünkön) – más néven Duch – a Pol Pot nevével fémjelzett, 1975 és 1979 között uralkodó vörös khmer rendszer első magas rangú vezetője, akit bíróság előtt vonnak felelősségre. Tagadta, hogy foglyait megkínozta vagy megölte volna. Azt mondta, saját életét féltve teljesítette a parancsokat.

(MTI)

Vádemelés a mumbai terrortámadás miatt

Egy pakisztáni bíróság vádat emelt az indiai Mumbaiban (Bombay) tavaly végrehajtott terrortámadások feltételezett hét pakisztáni előkészítője ellen. A 166 ember életét követelő merényletsorozat után India egy pakisztáni bázisú szélsőséges muszlim szervezet, a Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) tagjait vádolta azzal, hogy megszervezték és végrehajtották a támadásokat. Újdelhi ugyanakkor azt is feltételezi, hogy a támadók a pakisztáni hírszerzéstől logisztikai támogatást kaptak véres akcióikhoz. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.