A Fehér Házba hívták Bajnait, de nem Obamához

Értesülésünk szerint a jövő hét második felében Washingtonba készül Bajnai Gordon kormányfő. A washingtoni magyar nagykövetségen kedden nem tudták még megerősíteni, hogy Budapesten erről már döntés született volna. Több forrásból is úgy tudjuk: a miniszterelnököt Joe Biden alelnök hívta meg a Fehér Házba.

Az ilyen alkalmakkor időnként előfordul, hogy egy időre az elnök is csatlakozik a megbeszéléshez, ha ő is ott tartózkodik. George W. Bush elnöksége idején is volt ilyen forgatókönyv: az akkori magyar kormányfőt Dick Cheney alelnök fogadta, de Bush is betoppant.

A miniszterelnök e minőségében járt már ugyan az Egyesült Államokban, de Washingtonban nem. Amennyiben Bajnai útjára valóban sor kerül most, úgy külön érdekessége lesz, hogy Martonyi Jánossal egy időben tárgyal majd az amerikai fővárosban. Márpedig - ahogy egy forrásunk fogalmazott - "nem alkotnak egy delegációt".

A volt külügyminiszter, akit a Fidesz választási győzelme esetére újra esélyesként emlegetnek erre a posztra, értesülésünk szerint a többi közt az Amerikai Magyar Koalíció nevű szervezet évzáró vacsoráján szólal fel, előadást tart a Johns Hopkins Egyetemen és részt vesz az Aspen Intézet egy fórumán is, amelyet Madeleine Albright szervez volt külügyminisztereknek.

A Fehér Házba hívták Bajnait, de nem Obamához
The White House is seen at dusk prior to U.S. President Bush's address on his Iraq policy in Washington, January 10, 2007. REUTERS/Jim Young (UNITED STATES)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.