Obama a bátyjával is találkozott Kínában

Kínába kellett utaznia az Egyesült Államok elnökének, hogy találkozzék féltestvérével, Markkal. Barack Obama hét élő féltestvére közül talán ő az, aki leginkább hasonlít az elnökre.

Egy amerikai blogger szerint az évek óta Kínában élő Ndesadanjo épp olyan okostojás, mint a Fehér Házba költözött bátyja. Mark a Stanford Egyetemen végzett, Sencsenben (Shenzen) él. World Nexus néven internetes cége van, kínai árukat exportál az USA-ba, s emellett árvagyerekeket tanít zongorázni, és kínai kalligráfiára.

Amikor az idősebb Barack Obama Hawaiiban elvette feleségül a jelenlegi elnök anyját, a kansasi Ann Dunhamot, volt már két gyereke Kenyában legelső házasságából. Abongo (fiú) és Auma (lány). A Kínában élő Mark viszont már a harmadik házasságából született. Az idősebb Obama ezek után újra összejött legelső kenyai nejével és újabb két fia született: Abo (telefonboltja van) és Bernard.

Obama önéletrajzában utalt arra, hogy a hírek szerint Bernardnak (autóalkatrész-kereskedő) egy másik férfi lehetett az apja. Egy másik asszonytól született Malik nevű fia, aki szintén Kenyában él és egy elektronikai boltot vezet. Később egy újabb kapcsolatából még egy fia született idősebb Obamának, George. Róla nemrég azt írták, hajléktalanként él Nairobiban, de autószerelőnek tanul.

Obama anyja, Ann Dunham is gyarapította a családot: feleségül ment egy Lolo Soetoro nevű indonéziai férfihez. Közös lányuk, Barack húga a 39 éves Maya. – A miénk egy komplikált család – jellemezte a tágabb Obama famíliát Maya egy korábbi interjúban. A mostani elnök 1992-es esküvőjén, amikor elvette az afrikai-amerikai Michelle-t, minden színárnyalat jelen volt, mesélte. „A tipikus skót-ír eredetű kansasiakon kívül voltak kékes-fekete kenyaiak. Úgy néztünk ki, mint a szivárvány törzs. Közöttük én az indonéziai. Igazi United Colors.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.