Távirati stílusban

Sólyom megbeszélése Zapateróval

José Luis Rodríguez Zapatero spanyol kormányfő tegnap Madridban munkaebéden látta vendégül a hivatalos látogatáson tartózkodó Sólyom László magyar államfőt. A felek áttekintették a jövő januárban kezdődő spanyol-belga-magyar uniós csoportos elnökség teendőit. (MTI)

Rákbeteg Oskar Lafontaine

A német Baloldal pártjának elnöke, Oskar Lafontaine tegnap Berlinben bejelentette, hogy rákbetegségben szenved. Mint közölte, csütörtökön operációnak veti alá magát. (MTI)

A háborúban virágzik a korrupció

A Transparency International idei korrupciós indexén - az előző évekhez hasonlóan - a középmezőnyben helyezkedik el Magyarország. A listát az idén Új-Zéland vezeti, a második "legtisztább" ország pedig Dánia. A felsorolás végén a háború sújtotta országok vannak: Szudán, Afganisztán és Szomália. (Munkatársunktól)

Tüntetőket vettek őrizetbe Prágában

Mintegy ötven személyt vettek őrizetbe kedden kora este Prágában, amikor a szélsőjobboldali Munkáspárt 400-500 aktivistája megpróbálta megzavarni a bársonyos forradalom 20. évfordulójának ünnepségét. (MTI)

Gyilkosságal vádolják a volt SS-tagot

Hatvannégy évvel a burgenlandi Németlövő (Deutsch-Schützen) erdőjében elkövetett tömegmészárlás után, a náci háborús bűnösök után nyomozó dortmundi ügyészség vádat emelt a Waffen-SS egyik volt tagja ellen. A Duisburgban élő, 90 éves Adolf Stormst azzal vádolják, hogy társaival meggyilkoltak ötvenhét magyar zsidó munkaszolgálatost. (Berlini tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.