Távirati stílusban

Macedón címer vörös csillag nélkül

A macedón parlament hétfői döntésével eltűnik a vörös csillag az ország címeréből.
A törvényhozók nagy többséggel szavazták meg a kommunista jelkép eltávolítását, amely még 1945-ben került a macedón címerbe. Macedónia az egykori Jugoszlávia széthullása után 1991-ben kiáltotta ki függetlenségét. (MTI)

Álbomba a holland királynő palotájában

A biztonsági rendszer hiányosságait leleplezendő hamis bombát vittek újságírók a holland királynő hágai palotájának egyik épületébe. Az egyik helyi televízió riporterei karbantartóknak adták ki magukat, és a pokolgépre hasonlító - ketyegő időzítőt is magában foglaló - szerkezetet furgonjuk rakterében vitték be a palotába, ahol Beatrix királynő dolgozószobája is található. (MTI)

Sólyom László a spanyol királynál

Magánkihallgatáson fogadta I. János Károly spanyol király a madridi rezidenciáján hétfőn délután Sólyom Lászlót. A köztársasági elnök háromnapos hivatalos látogatásra érkezett Spanyolországba. A két ország együttműködésének most különös jelentőséget kölcsönöz, hogy 2010 januárjától 2011 júliusáig Spanyolország, Belgium és Magyarország látja el 6-6 hónapra az Európai Unió soros elnökségét. (MTI)

Kárpátaljai magyar szervezetek tiltakoznak

Közös nyilatkozatban tiltakozott az ukrajnai kisebbség- és oktatáspolitikában tapasztalható, az európai normákat sértő folyamatok ellen a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség. A kötelező ukrán felvételi nyelvvizsga máris hátrányos helyzetbe hozta a kárpátaljai magyar iskolák végzőseit. Amennyiben az ukrán oktatási miniszter bejelentésének megfelelően jövőre nem fordítják le magyarra az emelt szintű érettségi, egyben egyetemi felvételi feladatokat, a magyar iskolák diákjai kiszorulhatnak az ukrajnai felsőoktatásból - áll a nyilatkozatban. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.