Távirati stílusban

Fegyverszállítmányt fogtak el a kalózok

Szomáliai kalózok elfogtak egy fegyverekkel megrakott hajót, amely az ENSZ-embargót kijátszva akarta kirakni szállítmányát az anarchiával küszködő afrikai országban, Szomáliában - közölték hétfőn tengerhajózási források. A tájékoztatás szerint a hajó az Egyesült Arab Emírségek zászlaja alatt, de valószínűleg hamis néven közlekedett. Az nem derült ki, hogy melyik polgárháborús félnek szánták a szállítmányt, és kik voltak a feladói. (MTI)

Szabadon engedik a mianmari ellenzékit?

Elképzelhető, hogy a mianmari katonai junta szabadon engedi az ellenzék házi őrizetben tartott vezetőjét, Aung San Suu Kyit, hogy részt vehessen a jövő évi általános választásokon - közölte egy magas rangú mianmari diplomata. A Nobel-békedíjas ellenzéki vezető házi őrizetét augusztus közepén hosszabbították meg újabb 18 hónappal, és nincs arra utaló jel, hogy a kormány megengedné Suu Kyinak: jelöltként induljona választáson. (MTI)

Újra orosz-amerikai START-tárgyalások

Az orosz-amerikai leszerelési tárgyalások újabb fordulója kezdődött a hadászati atomfegyverekről Genfben, alig egy hónappal a START-szerződés lejárta előtt. Moszkva és Washington kötelezettséget vállalt, hogy az év végéig új megállapodással váltja fel a december 5-én lejáró szerződést. Május óta már nyolcadik alkalommal ül tárgyalóasztalhoz a két küldöttség, hogy megállapodjon a hadászati atomfegyverek csökkentéséről szóló új szerződésről. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.