Távirati stílusban

Szombati átadta megbízólevelét

Szombati Béla washingtoni nagykövet tegnap átadta megbízólevelét Barack Obama amerikai elnöknek, aki "visszaigazolta a jó kétoldalú kapcsolatokat". A külképviselet vezetője az Obamával folytatott néhány perces eszmecserén utalt a magyar kormány gazdasági válságkezelő lépéseire, és megjegyezte, hogy Magyarország számára az elkövetkező évtized legnagyobb kihívása a roma integráció lesz. Obama bátorító szavakat mondott a magyar kormány politikai és gazdasági törekvéseiről. (MTI)

Abdullah nem vállal kormányzati szerepet

Abdullah Abdullah volt afgán ellenzéki elnökjelölt tegnap kizárta annak lehetőségét, hogy bármilyen formában részt venne Hamid Karzai elnök új kormányában. Nyugati országok nyomást gyakorolnak az afgán vezetőkre annak érdekében, hogy osszák meg a hatalmat egymással. (MTI)

Öt brit katonát ölt meg egy afgán rendőr

Öt brit katonát lőtt agyon egy afgán rendőr a déli Hilmend tartományban. Az áldozatok az afganisztáni rendőrség kiképzésével megbízott katonai egység tagjai voltak, és a kiképzés alatt álló rendőrök egyike végzett velük egy helyi rendőrőrsnél. (MTI)

Fegyverszállító hajót fogott el Izrael

Az izraeli haditengerészet kedd éjjel elfogott egy fegyvereket szállító hajót az ország partjaitól mintegy 150 kilométerre. Matan Vilnai védelmi miniszterhelyettes szerint sorozatvetőbe való rakéták voltak a fedélzeten. Védelmi minisztériumi források szerint a hajón talált fegyvereket nyilvánvalóan az Irán és Szíria támogatását élvező Hezbollah libanoni síita szervezetnek szánták. (MTI)

Nem kapott bizalmat az új román kormány

Nem szavazta meg a román parlament a Lucian Croitoru közgazdász által összeállított kormányt, így Romániát továbbra is Emil Boc ügyvezető kabinetjének kell irányítania. Az ellenzék tagjai hangsúlyozták: továbbra is Johannist szeretnék látni a kormányfői székben. (Kolozsvári tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.