Sólyom László az ausztriai magyaroknál

Sólyom László köztársasági elnök tegnap Bécsben az ausztriai magyar közösség vezetőivel találkozott, és velük ott ünnepelte az október 23-át.

Bécsből jelenti kiküldött munkatársunk

Ellátogatott a 2000-ben megnyílt Magyar Otthonba és a Bécsi Napló szerkesztőségébe is. Jelenleg a Magyar Otthonban, az Ausztriában működő magyar szervezetek székhelyén kap helyet az az iskola is, ahol a helyi magyar közösség gyermekei gyakorolhatják a magyar nyelvet és ismerkedhetnek a szüleik kultúrájával.

- Nincs okunk félni, a magyar jelenlét itt mindig meglesz, színvonalas és sikeres marad. Nagyon szoros a kapcsolat a két közösség között, ők itt igazából nem is külföldi magyarok - mondta a sajtónak Sólyom a találkozó után. A köztársasági elnök este részt vett az ausztriai magyarok ünnepi megemlékezésén a Theresianumban. Beszédében hangsúlyozta a segítséget, amelyet Ausztria nyújtott a magyar menekültek számára az 1956-os forradalom leverése után.

Sólyom tegnap Ausztria államfőjével, Heinz Fischerrel is találkozott. A négyszemközti beszélgetés az államfő szerint szívélyes hangnemben zajlott. - Örömmel nyugtáztuk a kétoldalú viszony problémamentességét. Elsősorban az EU jövőjéről beszélgettünk, és a lisszaboni szerződés életbelépése után következő változásokról és személyi kérdésekről - mondta a magyar köztársasági elnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.