Távirati stílusban

Nem támogattuk a Goldstone-jelentést

Magyarország a dokumentum "néhány esetben egyoldalúságra mutató elemei" miatt nem támogatta Goldstone-határozatot - közölte a helyettes külügyi szóvivő. Balogh Dénes hozzátette, a határozat az EU megítélése szerint veszélyeztethetné a béketárgyalások folytatásának lehetőségét. Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa (EJT) pénteken fogadta el a palesztinok által kezdeményezett határozatot, amely jóváhagyja a testület által kijelölt tényfeltáró bizottság jelentését. A jelentés szerint az izraeli hadsereg és a palesztin fegyveresek is követtek el háborús bűnöket Izrael ez év eleji gázai övezeti offenzívája idején. (MTI)

Román koalíciós tárgyalások kezdődtek

Megkezdte kormányalakítási tárgyalásait Lucian Croitoru román miniszterelnök-jelölt, akinek a kezdeményezése valószínűleg kudarcra van ítélve, hiszen a parlament többségét alkotó ellenzéki pártok továbbra sem őt látnák szívesen a kormányfői székben. (MTI)

Tálibellenes offenzíva Pakisztánban

A pakisztáni hadsereg hétfőn is folytatta két nappal korábban az északnyugati országrészben, az Afganisztánnal határos Dél-Vazirisztán régióban a tálib lázadók ellen megindított szárazföldi offenzívát; a harcoknak húsz halottja volt az elmúlt huszonnégy órában. Az előrenyomuló alakulatok 18 ellenállóval végeztek, és két embert vesztettek. A szombat hajnalban megindított támadás célja, hogy felszámolják az iszlamisták dél-vazirisztáni állásait. Eddig 78 tálib fegyveres és kilenc pakisztáni katona esett el. (MTI)

Belgrád-Szarajevó vasútvonal 14 év után

Tizennégy évvel a boszniai háború vége után a szerb vasúttársaság felújítja a napi vasúti összeköttetést Belgrád és Szarajevó között. December 13-tól ismét naponta járnak majd a vonatok Bosznia-Hercegovina és Szerbia fővárosai között. (MTI)

Új helyen támadnak a kalózok

Kalózok kerítettek hatalmukba egy kínai felségjelű teherhajót hétfőn az Indiai-óceánon. Szomáliai kalózok múlt csütörtökön már elfoglaltak egy szingapúri bejegyzésű konténerszállító hajót a Seychelles-szigetektől északra, ami arra utal, hogy a tengeri rablók felújították tevékenységüket a szomáliai partoktól nagyon távol eső térségben, mert az Ádeni-öblöt már nemzetközi hadiflotta ellenőrzi. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.