Slotáék betiltanák a Magyar Koalíció Pártját

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) indítványozza a legfőbb ügyészségen a Magyar Koalíció Pártjának betiltását, egyúttal pedig javaslatot nyújtott be a pozsonyi törvényhozásba, hogy fosszák meg az MKP képviselőit a mandátumuktól. A hírt Ján Slota pártelnök jelentette be tegnap Pozsonyban. A magyarellenességéről, korrupciós botrányairól és alpári stílusáról elhíresült nacionalista politikus azzal érvelt, hogy a szlovákiai magyar képviselők kétségbe vonják Trianon érvényességét, továbbá a Benes-dekrétumokat, s ezáltal Szlovákia állami szuverenitását és területi egységét is.

- Eddig mindezt csupán szavakban tették nyilvánvalóvá, legújabban viszont politikai lépéseket is tesznek céljuk elérése, vagyis a déli országrészünk elszakítása érdekében. Azzal pedig, hogy eljárnak a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának tanácskozására, alkotmánysértést követtek el, s tulajdonképpen részt vállalnak a magyar állampolitika alakításában - vélekedett Ján Slota.

A Szlovák Nemzeti Párt egyébként immár harmadszor fordul ezzel az indítványával a legfőbb ügyészséghez, amely eddig már kétszer elutasította.

Lapunk megkeresésére Csáky Pál elmondta: a Szlovák Nemzeti Párt ezzel az ostoba lépéssel igyekszik elvonni a közvélemény figyelmét a pártelnök és holdudvarának korrupciós botrányairól. Ilyen hitvány próbálkozást ennél bővebben méltatlan lenne kommentálni - válaszolta az MKP elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.