Távirati stílusban

Moszkva ellenőrzi az abház vizeket

Orosz erők kezdték meg Abházia felségvizeinek ellenőrzését. A tegnap életbe lépett szerződés szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hajói fogják feltartóztatni a grúz hajókat, amelyek az egyedül Oroszország által elismert ország partjait megközelítik. (Moszkvai tudósítónktól)

Cirill és Metód Révkomáromban

A múlt pénteki Nem kapott levelet Révkomárom polgármestere című tudósításomban az eredeti szöveg tömörítése miatt olyan mondat jelent meg, amelyet a polgármester nem mondott. Az idézetek így pontosak: Lapunk megkeresésére Bastrnák Tibor révkomáromi polgármester Robert Fico szécsényi közlésével kapcsolatban kifejtette: - A szlovák kormányfőtől idáig semmilyen levelet sem kaptam. Az igazság az, én kértem őt, hogy fogadjon, s tisztázzuk azt a problémát, amelyet jómagam csak megörököltem, hiszen Cirill és Metód szobrának az ügye 1992 óta húzódik városunkban. Ebben a kérdésben a döntés joga a városi önkormányzaté - nyilatkozta a polgármester. Érdeklődésünkre a döntéshozó városatyák közül többen elmondták: mindannyian tisztelik Európa védőszentjeinek életművét és emlékét, ám meggyőződésünk szerint a Matica slovenská nagy hagyományú, jelenleg azonban nacionalista kulturális szervezet vezetői azért akarják városunkban felállítani az alkotást, hogy ezzel is igazolják: ki az úr, s milyen szellemiség a meghatározó Szlovákiában - érveltek. (SZ. J. P.)

Izraeli-amerikai csendes tárgyalások

Több mint két órán át tárgyalt az izraeli miniszterelnök és az Egyesült Államok közel-keleti különmegbízottja Jeruzsálemben, de semmi jele annak, hogy megállapodásra jutottak volna a zsidó telepek bővítésének kérdéséről. Mitchell (képünkön) ezután a palesztin hatóságnál is tárgyalt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.