Távirati stílusban

Életfogytiglan a brit merénylőjelölteknek

Életfogytiglani börtönre ítélték tegnap azt a három brit muzulmán merénylőjelöltet, akik egyszerre több, Londonból Észak-Amerikába tartó repülőgépet akartak felrobbantani. Ennek a merénylettervnek a leleplezése vezetett ahhoz, hogy nem lehet folyadékot a repülőgépek fedélzetére felvinni. A három terroristajelöltnek minimum 40, 36, illetve 32 évet kell rács mögött töltenie. (MTI)

Magyarokat vertek meg Szabadkán

Magyar fiatalokat bántalmaztak Szabadka központjában vasárnapra virradó éjszaka - írta Magyar Szó vajdasági napilap. Egytucatnyi szerb fiatal négy magyar fiút, köztük egy lányt támadt meg, miután kiderült, hogy magyarok. Komoly sérülést nem szenvedtek. Bár a rendőrségen nem akarnak feljelentést tenni, vállalták, hogy "nyilvánosságra hozzák a velük történteket, mert szerintük a magyar fiatalok helyzete tarthatatlan". (MTI)

Japán diplomata a NAÜ élén

Megerősítette Amano Jukija (képünkön) japán diplomata megválasztását a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) új főigazgatójává a szervezet közgyűlése tegnap Bécsben. Megbízatása december elsejével kezdődik, és négy évre szól. Mohamed el-Baradei, a NAÜ leköszönő főtitkára azt mondta: a nukleáris fegyverek terjedésének megakadályozásában az ENSZ-szankciók helyett hatékonyabb lenne, ha több hatalommal ruháznák fel az ügynökséget. (MTI/Reuters)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.