Molotov-koktél és autós affér

Eddig semmiféle bizonyítékot nem talált a rendőrség arra, hogy összefüggés lenne a Szlovákia budapesti nagykövetsége ellen szerdán éjfélkor elkövetett Molotov-koktélos támadás és a csütörtöki eset között, amikor két huszonéves fiatal autójával a Bem téren megkísérelte leszorítani az útról a szlovák nagykövet autóját.

A rendőrség csütörtökön, az autós affér helyszínétől több kilométernyire, a III. kerületi Szépvölgyi úton tartóztatta fel a szlovák nagykövetet veszélyeztető autósokat. Előállították őket, majd házkutatást tartottak az otthonaikban. A BRFK illetékesének közlése szerint azonban eddig semmi nem utal arra, hogy a két fiatalnak köze lenne a Molotov-koktélos akcióhoz. Ügyükben lapunk információja szerint a közlekedés veszélyeztetésének gyanújával a BRFK közlekedésrendészete folytatja le az eljárást. Ennek keretében kell majd tisztázni azt is, hogy a két fiatal véletlen járt-e a Bem téren a szlovák nagykövet autójával egy időben, vagy kifejezetten az ő szidalmazása, zaklatása volt a céljuk.

A követség épülete elleni támadás ügyében a rendőrség még nem fejezte be a környéken működő térfigyelő és ipari kamerák felvételeinek letöltését. A felvételek elemzése csak a letöltés befejezése után kezdődhet meg. A nyomozók ugyanis attól tartanak, fontos bizonyítékok veszhetnek el, ha nem gyűjtik be időben az összes olyan kamera felvételét, amely előtt elmehetett a támadó.

Emlékeztetőül: szerdán éjfélkor egy ismeretlen fiatalember két gyújtópalackot dobott Szlovákia budapesti követségének bejáratára. Miután egyik palack sem gyulladt fel, sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.