Távirati stílusban

Letartóztatások az Arctic Sea ügyében

Őrizetbe vettek az orosz hatóságok nyolc embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy eltérítették az Arctic Sea teherhajót, amelynek körülbelül három hete nyoma veszett - jelentette be Anatolij Szergyukov orosz védelmi miniszter. Mint elmondta: az Arctic Seát a Ladnij orosz hadihajó találta meg, s annak személyzete egyetlen lövés nélkül kiszabadította a legénységet, továbbá őrizetbe vette mindazokat, akik nem tartoznak a legénységhez: négy észt, két lett és két orosz állampolgárt. Szergyukov kijelentette: kalóztámadás történt. Arra azonban nem válaszolt, hogy volt-e köze a legénységnek a történtekhez. Az orosz haditengerészet hétfőn találta meg a Zöld-foki-szigetektől 300 tengeri mérföldre a máltai zászló alatt közlekedő hajót. (MTI)

Medvegyev és Peresz tárgyalásai

Dmitrij Medvegyev orosz és Simon Peresz izraeli elnök tegnap Szocsiban közös nyilatkozatban ítélte el a történelem átírására tett kísérleteket, a Szovjetunió népeinek a náci Németország feletti győzelmét kétségbe vonó és a holokausztot tagadó nézeteket. A nyilatkozat rámutat, hogy az ilyen törekvések sértik a második világháború minden áldozatát, mindazokat, akik a fasizmus ellen harcoltak. (MTI)

Kim De Dzsung halála

Meghalt Kim De Dzsung volt dél-koreai elnök, a dél-koreai demokratikus küzdelmek vezéralakja. Halálát szívelégtelenség okozta kedden egy szöuli kórházban - jelentette a helyi média. A 85 éves, Dél-Koreát 1998 és 2003 között irányító egykori államfő július 13-án került kórházba tüdőgyulladással. Az Észak-Koreával való megbékélés érdekében kifejtett állhatatos erőfeszítéseiért Kim De Dzsungot 2000-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki. (MTI)

Pártközi egyezség Berlinben

Megállapodásra jutottak a német pártok a lisszaboni szerződés ratifikációjához szükséges, úgynevezett kiegészítő törvényről. Az egyezség értelmében a kormánynak haladéktalanul és minden részletre kiterjedően tájékoztatnia kell a törvényhozás mindkét házát az uniós politikával kapcsolatos valamennyi fejleményről, és minden vonatkozó dokumentumot át kell adnia a képviselőknek. A kiegészítő jogszabályra azért van szükség, mert a német alkotmánybíróság júniusban a parlament jogainak kiterjesztéséhez kötötte az uniós reformszerződés ratifikációját. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.