Távirati stílusban

A grúz-orosz háborúra emlékeztek

Számos rendezvénnyel emlékezett meg Grúzia csütörtökön arról, hogy az orosz hadsereg egy évvel ezelőtt bevonult az ország területére. Diákok ezrei érkeztek reggel buszokkal a szakadár Dél-Oszétiához közeli Goriba, hogy az "orosz megszállók" ellen tiltakozzanak. Orosz egységek a múlt év augusztusában rövid időre elfoglalták a várost (Sztálin szülőhelyét), miután Grúzia támadást intézett Dél-Oszétia ellen. (MTI)

Afganisztán: násznépet gyilkolt a pokolgép

Huszonegy afgán polgári személy meghalt, hat megsebesült Hilmend tartományban egy út szélén elhelyezett pokolgép detonációjában. A detonáció esküvőre tartó násznépet ért, amely egy traktor vontatta pótkocsin utazott. Aszadullah Serzad tartományi rendőrfőnök közlése szerint nők és gyermekek is vannak az áldozatok között. (MTI)

Háborút jósol Chávez venezuelai elnök

Keményvonalas baloldali latin-amerikai vezetők bírálták az Egyesült Államokat azon a washingtoni elképzelés miatt, amely szerint megnövelnék a kolumbiai támaszpontokon állomásozó amerikai katonák számát. Hugo Chávez venezuelai elnök (képünkön) és Evo Morales bolíviai államfő szerint az amerikai kormány ürügyként használja a kábítószer elleni harcot, hogy megerősítse katonai jelenlétét a térségben. Chávez kijelentette: a megállapodás, amely szerint Washington a kábítószer-kereskedelem és a felkelők elleni harc céljából használhat hét kolumbiai támaszpontot, "az első lépés lehet egy térségbeli háború kitörése felé". (MTI)

Támadják a volt hágai főügyészt

A pristinai kormány lépjen fel határozottan, és emeljen vádat Carla Del Ponte, a hágai Nemzetközi Törvényszék egykori főügyésze ellen - követelte a koszovói Emberi Jogi Bizottság. A nagy tekintélyű jogász Vadászat című, ez év májusában megjelent könyvével vívta ki a szervezet haragját. Beszámol azokról az általa is vizsgált vádakról, amelyek szerint a Koszovói Felszabadítási Hadsereg 1999-ben több mint háromszáz embert rabolt el, és vitt Albániába, ahol értékes szerveiket kioperálták, hogy azokat a nemzetközi szervkereskedelmi piacon értékesítve pénzt szerezzenek a szerb fennhatóság ellen harcoló gerillaszervezetnek. Az ügyben a Nemzetközi Törvényszék vizsgálatot folytatott, és talált is bizonyítékokat, ám azok nem voltak elegendőek a vádemeléshez. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.