Távirati stílusban

Lajcák: Legitim a nyelvtörvény!

Legitim célt követ a módosított szlovák államnyelvtörvény Knut Vollebeak, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségi ügyekért felelős főmegbízottja szerint is, ezért a jogi normán egyetlen betűt sem kell változtatnunk - jelentette be kedden kora este Pozsonyban Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter, aki tegnap Hágában tárgyalt a neves diplomatával. A pozsonyi külügyi tárca vezetője szerint az EBESZ álláspontját ma közlik a magyarországi illetékesekkel. - Remélhetően ezzel a Szlovákiát lejáratni igyekvő kampány véget ér - tette hozzá a szlovák diplomácia vezetője. (Pozsonyi tudósítónktól)

Tálib támadás két afgán város ellen

A tálib fegyveresek megtámadtak két kelet-afganisztáni várost, 13 fegyveres és kormánykatona meghalt. Gardez kormányzati negyedében öt öngyilkos tálib robbantott. A biztonsági erők öt tagja meghalt. Két, az egész testet takaró női muzulmán ruhába, burkába öltözött szélsőségest a biztonsági őrök lelőttek. A másik városban, Dzsalálábádban két öngyilkos merénylő motorkerékpáron közlekedve hajtott végre terrorakciót. Itt egy rendőrtiszt meghalt. (MTI)

Újabb ítélet Fujimori ellen

Hét és fél évi börtönre ítélték korrupció miatt hétfőn Alberto Fujimori volt perui államfőt. Fujimori, aki 1990 és 2000 között volt Peru elnöke, beismerte, hogy elnöksége utolsó hónapjaiban jogellenesen fizetett ki 15 millió dollárt a titkosszolgálat főnökének. Fujimorit áprilisiban egy limai bíróság huszonöt éves szabadságvesztésre ítélte az emberi jogok megsértése miatt. A volt elnököt a háromtagú bírói tanács bűnösnek találta abban, hogy elnöksége során elrendelte egy katonai halálbrigád létrehozását, amely 1991-ben és 1992-ben összesen 25 polgári személyt ölt meg. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.