Szlovák bocsánatkérés Ján Slota miatt

Alojz Hlina szlovák vállalkozó és polgárjogi aktivista, szerdán a révkomáromi Klapka téren kért saját maga és a hozzá hasonlóan gondolkodó szlovákok nevében bocsánatot Ján Slotának a nemzetüket sértő alpári megnyilvánulásai miatt.

Türelmet kért a magyar nemzetiségű polgártársaitól addig, ameddig kipenderítik őt a közéletből. - Hamarabb és könnyebben érjük el ezt a célt, ha a magyar szélsőségesek is visszafogják magukat, s nem szolgáltatnak újabb és újabb ürügyet a hőbörgéseihez - jelentette ki mintegy száz hallgató előtt.

A pozsonyi vállalkozó lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a Szlovák Nemzeti Párt elnökének és kiszolgálóinak gyanúsítgatásai ellenére senki sem bérelte fel erre a tiltakozó akcióra.

- Színtiszta szlovák vidékről, Árvából (Orava) származom, kizárólag saját elhatározásból cselekszem, mert felháborítottak a pártvezér magyarellenes megnyilvánulásai és korrupciós botrányai. Az is aggaszt, hogy sokan vérszemet kaphatnak tőle, mondván, ha neki odafenn mindent szabad, akkor máshol is büntetlenül ócsárolhatják a magyarokat, s akkor felbomlik a társadalmi béke. Ezért kell mielőbb véget vetni a nacionalista politikusok primitív megnyilvánulásainak - hangsúlyozta.

Alojz Hlina neve akkor vált ismertté északi szomszédainknál, amikor Adolf Hitler szlovák fordításban évekkel ezelőtt újra kiadott Mein Kampfját nyilvánosan elégette Pozsony belvárosában. Néhány hete pedig kollégáival együtt leszedték a Szlovák Nemzeti Párt pozsonyi székházának homlokzatáról a szlovák zászlót, mert szerintük amíg Ján Slota az elnök, addig méltatlan helyen lobog.

Hlina beszédét hallgatják a komáromiak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.