Slota is megtollasodott

- Úgy vélem, hogy elsősorban Mikulás Dzurinda és más jelenlegi ellenzéki politikus, de Ján Slota is alaposan megtollasodott, amióta közszereplő. Bizonyítékom azonban nincs, ezért felszólítom a médiát, tényekkel rukkoljanak elő, ne pedig alaptalan szenzációkkal - jelentette ki Robert Fico a pozsonyi közrádió (Sro) szokásos hétvégi politikai vitaműsorában.

Közölte azt is, hogy a közéleti személyiségek vagyonnyilatkozatai a kevés konkrétumot igénylő törvény miatt hiteltelenek. A kormányfő, aki szerint az lenne a tisztességes, ha minden politikus a valóságnak megfelelő vagyonnyilatkozatot tenne. - Nekem mindössze nyolcárnyi szőlőm van s némi megtakarított pénzem - tette hozzá.

Slota beszédet tart a parlamentben
Slota beszédet tart a parlamentben

Rafael Rafaj, a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt parlamenti frakciójának vezetője megkeresésünkre csupán annyit válaszolt, hogy néha a politikusok olyat mondanak, amit legszívesebben pillanatok múlva visszavonnának. Több szlovák politológus azonban úgy vélekedett, hogy a pozsonyi kormányfő már az őszi megyei és a jövő évi parlamenti választásokra gondolt ezzel a megjegyzésével is, mert nemcsak az ellenzékiektől, hanem koalíciós partnerétől is szeretne minél több választót pártjához, a Smerhez, csábítani.

Szlovák lapok szerint Ján Slota Zsolna (Zilina) volt polgármestereként és parlamenti képviselőként a rendszerváltástól tavalyig hivatalosan 13,4 millió koronát (hozzávetőleg mintegy százmillió forint) keresett. Ezenkívül több cégben betöltött felügyelőbizottsági tagsága további egymilliót hozott a konyhára. Legalább tízmillió koronát érő DA-42 Twin Star sportrepülőgépen, hatmilliós Bentley Continental GT luxuskocsiban, nyolcmilliós luxusjachton, valamint egy méregdrága Honda Chopper motorkerékpáron látható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.