Távirati stílusban

Élnek a Jemenben elrabolt külföldiek?

Egy jemeni törzsi forrás szerint életben van és síita lázadók kezére került a közel két hete az északi Szaada tartományban elrabolt öt német és egy brit állampolgár, akiknek annak idején a halálhírét keltették. Eredetileg kilenc külföldit hurcoltak el, közülük három nő holttestét megtalálták. Az al-Arabija dubai televízió úgy értesült, hogy a túszok - egy német házaspár és három gyerekük, valamint és egy brit mérnök - hamarosan kiszabadulnak. (AFP)

Fegyvertartásért letartóztatás Újvidéken

Letartóztatták Bojan Pajtics vajdasági miniszterelnök egyik munkatársának férjét, mert újvidéki házukban illegálisan tartott fegyverek tömegét találták. A szerb rendőrség még a múlt héten foganatosította az intézkedést, ám a bejelentéssel azért vártak, hogy ne keltsenek izgalmat a múlt hét végén Újvidéken 14 közép-európai államfő részvételével megtartott tanácskozás előtt. (MTI)

Magyar-amerikai csoport Afganisztánba

Ünnepi állománygyűlésen búcsúztatták el hétfőn Tatán az afganisztáni szolgálatra induló közel 60 fős magyar-amerikai kiképzőcsoportot (képünkön). Tömböl László vezérezredes, a honvéd vezérkar főnöke kiemelte: Afganisztánban augusztus
20-án tartják az elnökválasztás első fordulóját és az a zászlóalj - melynek kiképzését a magyar-amerikai tanácsadó csoport végzi - részt vesz majd a választások biztonságának garantálásában. (MTI)

Az RMDSZ államelnököt jelöl

Saját államelnökjelölt állítását sürgette a hét végén a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) területi vezetőinek konzultatív tanácsa. A kérdésben a végső döntést a szombaton Marosvásárhelyen összeülő szövetségi kisparlament hozza meg. A jelölt személyét illetően több név is felmerült, ezek közül Kelemen Hunor, a szövetség ügyvezető elnöke látszik a legesélyesebbnek. (Kolozsvári tudósítónktól)

Az ET elhalasztotta a főtitkárválasztást

Elhalasztotta hétfőn az Európa Tanács főtitkárának megválasztását a parlamenti közgyűlés, tiltakozásul a külügyminiszterek "önkényes jelölési eljárása" ellen. A brit Terry Davis az utódját a tagországok kormányait képviselő miniszteri bizottság ajánlása alapján csak két jelölt - Thorbjorn Jagland, a norvég parlament munkáspárti elnöke, valamint Wlodzimierz Cimoszewicz baloldali lengyel szenátor - közül választhatnák ki. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.