Távirati stílusban

A Gripen-ügy vizsgálatát lezárta a svéd ügyész

Christer van der Kwast svéd ügyész kedden közölte, hogy nem talált bizonyítékot arra, hogy a svéd Saab ipari csoport és az általa felerészben tulajdonolt Gripen International részese volt kenőpénzek kifizetésének. A svéd ügyész korábban azt mondta: a vizsgálat szerint a brit BAE kenőpénzekkel érte el Csehországban, Magyarországon és Dél-Afrikában a Gripenek megvásárlását. (MTI)

Új főnöke van James Bondnak

Új vezető kerül ősztől a James Bond-filmekben is megörökített brit külső hírszerzés, az MI6 élére. Az 52 éves Sir John Sawers novemberben veszi át a tisztséget Sir John Scarlett-től. A miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint a távozás nincs összefüggésben az iraki háború ügyében induló vizsgálattal. Sawers jelenleg Nagy-Britannia ENSZ-nagykövete; korábban diplomáciai és feltehetően hírszerzési posztokon szolgált. (MTI)

Japán: tilos az export Észak-Koreába

A japán kormány teljes exporttilalmat vezetett be Észak-Koreával szemben a sztálinista ország május 25-én végrehajtott második kísérleti atomrobbantása miatt. Ezt közölte a kereskedelmi minisztérium egyik tisztviselője. Az intézkedések hatása valószínűleg erősen korlátozott lesz, mert Japán már most is alig exportál Észak-Koreába. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.